Більшість українців виступають за єдину державну мову та унітарну державу

Поділитися
Більшість українців виступають за єдину державну мову та унітарну державу Більшість українців виступають за єдину державну мову та унітарну державу
Опитування проводили з 28 березня по 2 квітня у всіх регіонах України, окрім Криму. Всього було опитано 3011 респондентів у віці від 18 років. Похибка вибірки не перевищує 1,9%.

Майже 57% українців вважають, що єдиною державною мовою у країні має бути українська, державний устрій України має бути унітарним, свідчать дані опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова і соцгруппой "Рейтинг".

Згідно з результатами, якби референдум (з таких питань, як статус української та російської мов, можлива федералізація України, можлива інтеграція України в ЄС, Митний союз, вступ до НАТО) відбувся найближчим часом, то в ньому взяли б участь 82,7% виборців (57,5% - впевнені, 25,2% - швидше за все).

71,4% опитаних проголосували б за унітарний устрій держави (17,1% - проти), 59,5% - висловилися б за українську мову як єдину (36,5% - проти), 59,2% підтримали б вступ до ЄС (23,9% - вступ до Митного союзу), і 39.5% схвалили б вступ України до НАТО (45,9% - проти).

За федералізацію України готові голосувати 16,7% опитаних, 69,3% - за унітарну державу з децентралізацією влади.

56,5% опитаних виступають за те, щоб єдиною державною мовою залишалася українська, а російська вільно використовувалась. Дві державні мови в Україні хочуть 37,6% респондентів.

54,5% опитаних підтримують вступ України до ЄС, 23,9% - у МС.

За вступ до НАТО готові проголосувати 35,8%, проти - 47,9%.

44,8% респондентів виступають за збереження позаблокового статусу України, 32% - проти.

Підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС підтримують 60,4% опитаних українців, проти - 25,4%. Створення єдиної союзної держави у складі Росії, Білорусії та України підтримують 20,1%, не підтримують - 70,5%.

Вступ України до складу РФ як частини РФ підтримують 7,5% респондентів, проти 84,8%. Ідею переходу галузі, в якій вони проживають, до складу РФ підтримують 8,5% українців, 85,3% - не підтримують.

Окрім того, 59,5% опитаних проти введення візового режиму з Росією, за - 26%. !zn

Читайте також:

Лише 15% жителів південно-східних областей хочуть приєднання до Росії

Лише 11% жителів Південного Сходу схвалюють збройне захоплення адмінбудівель

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі