Блокування Угорщиною засідань комісії Україна-НАТО є помилкою – Волкер

Поділитися
Блокування Угорщиною засідань комісії Україна-НАТО є помилкою – Волкер Волкер висловив надію на прогрес в українсько-угорських відносинах при Зеленському
Спецпредставник зазначив, що російська агресія в Україні повинна турбувати всі країни-члени Північноатлантичного Альянсу.

Угорщина робить велику помилку, використовуючи НАТО у якості важеля тиску на Україну через мовне питання, заявив 28 травня під час відеоконференції у Вашингтоні спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер, пише "Громадське".

Спецпредставник зазначив, що російська агресія в Україні повинна турбувати всі країни-члени Північноатлантичного Альянсу.

"Перед Україною стоять важливі зовнішні виклики – вторгнення і окупація Росією. Це те, що має турбувати кожного члена НАТО включно з Угорщиною. І я думаю, блокування зустрічей комісії НАТО-Україна є помилкою, хоча я підтримую переговори щодо мови угорської меншини в Україні", - сказав Волкер.

Спецпредставник нагадав, що Угорщина продовжує блокувати засідання комісії Україна-НАТО і додав, що при новому президенті України є надія на прогрес в українсько-угорських відносинах.

"Зараз немає ніякого прогресу щодо зняття вето Угорщини на зустрічі між Україною та НАТО. Сподіваюся, що він буде з обранням президентом Володимира Зеленського, рідною мовою якої є російська", – підкреслив Волкер.

Раніше у МЗС Угорщини відзначили, що сподіваються на президента України Володимира Зеленського, разом з яким зможуть зважитися "проблемні питання", що стосуються угорської національної меншини в Україні.

Володимир Зеленський у понеділок, 20 травня, склав присягу президента України і в першому зверненні до нації заявив про розпуск парламенту.

Детальніше про церемонію присяги та інавгурації президента Зеленського читайте в спецтемі DT.UA "Інавгурація Зеленського і розпуск Ради".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі