Борис Філатов: "Місцеве самоврядування — це не вертикаль влади. Не може бути "своїх" мерів"

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Борис Філатов: "Місцеве самоврядування — це не вертикаль влади. Не може бути "своїх" мерів"
"Не треба будувати ще одну КПРС чи Партію регіонів"

То що ж сьогодні відбувається в одному з найбільших міст України? Навіщо мерові Дніпра власна озброєна поліція? Чому децентралізація з грішми, але без повноважень не працюватиме? Звідки візьмуться незаангажовані префекти? В якій точці закінчується діалог мера з громадою і починаються провокації опонентів? Хто сьогодні впливає на рішення Філатова? На що він готовий ради захисту свого майбутнього в Дніпрі? Про це і не тільки Борис Філатов розповідає в своєму інтерв'ю DT.UA

"Зараз сформувалася така ситуація у владі, коли є монобільшість, у якої в руках усі важелі впливу, - говорить мер Дніпра. - Ніхто зараз не заважає новій владі займатися основними історичними викликами, які стоять перед країною, - війною, економікою, тарифами. Але одна річ - говорити про них під час виборчої кампанії, коли ти хочеш сподобатися всім, і зовсім інша - відповідати на них тепер. Тому у влади виникла спокуса призначати ворогів і мати під рукою людей, котрі виконують роль таких собі громовідводів.

"Ми хочемо, щоб скрізь були наші мери, від "Слуги народу", - приблизно таке посилання. Я, знову ж, не посилатимуся на прізвища людей, які нам це озвучують. За результатами наступних місцевих виборів, проведенням яких нас постійно лякають. Що означає від "Слуги народу"? А що у вас, взагалі, за ідеологія? Крім рейтингу президента країни?".

"Але місцеве самоврядування - це не вертикаль влади. - Воно не підвладне партії, уряду або президентові. Не може бути "своїх" мерів, "своїх" місцевих депутатів. Не треба будувати ще одну КПРС чи Партію регіонів. Ми всі чудово знаємо, до чого це одного разу призвело. У нас дуже складна країна. З різними регіонами, політичною історією, світоглядними установками. Тому говорити, що скрізь сидять феодали, неправильно. Десь мер - чотири терміни, а десь - один, як я. І навряд чи варто всіх мастити однією чорною фарбою", - завершив Філатов.

Детальніше читайте в матеріалі Інни Ведерникової "Борис Філатов. Міст" Дзеркало тижня. Україна".

Повну відеоверсію інтерв'ю з Борисом Філатовим дивіться тут

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі