Бойовики 13 разів порушили режим тиші, загинув український військовослужбовець – штаб ООС

Поділитися
Бойовики 13 разів порушили режим тиші, загинув український військовослужбовець – штаб ООС Обстріли позицій ООС не припиняються © Прес-центр АТО/Facebook
Ще троє бійців ЗСУ були поранені.

На сході України за минулу добу, 25 серпня, бойовики російсько-окупаційних військ 13 разів порушили режим припинення вогню. Як повідомляють у пресцентрі штабу ООС, загинув один боєць, ще троє були поранені.

Українські позиції обстрілювали з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Обстріли відбувалися поблизу Миколаївки, Водяного, Мар'їнки, Авдіївки, Павлополя, Троїцька, Шумів з напрямку району Шахта 6-7, Золотого-4 з напрямку Золотого-5, Південного.

Вказується, що з початку поточної доби, 26 серпня, обстрілів з боку окупантів не зафіксовано.

6 серпня неподалік Павлополя окупанти вдарили по військовослужбовцях, які займались інженерним облаштуванням позицій Об'єднаних сил, з ручного протитанкового гранатомету. Унаслідок обстрілу загинули четверо українських морпіхів 36-ї окремої бригади ВМС ЗСУ.

Вранці 7 серпня президент Володимир Зеленський провів термінову нараду з очільниками силових відомств і представниками ЗСУ. Зеленський також вдруге поговорив телефоном з президентом Росії Володимиром Путіним. За словами гаранта, він закликав президента країни-агресора вплинути на "ту сторону".

Також Зеленський закликав президента Франції Еммануеля Макрона, канцлерку Німеччини Ангелу Меркель і Путіна якнайшвидше провести переговори у "нормандському форматі" у зв'язку із загибеллю чотирьох українських військових.

Нагадаємо, що з опівночі 21 липня в Донбасі почало діяти чергове "літнє перемир'я", погоджене Тристоронньою контактною групою. Воно стало вже 20-м від початку війни в Донбасі й на другу добу було порушено бойовиками.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі