Бойовики чотири дні поспіль заважають роботі патрулів ОБСЄ

Поділитися
Бойовики чотири дні поспіль заважають роботі патрулів ОБСЄ Бойовики пропускають цивільні автомобілі, але блокують проїзд автомобілів місії ОБСЄ
Робота місії ОБСЄ в Донбасі заблокована.

Бойовики в черговий раз перешкодили роботі патрулів СММ ОБСЄ на території окупованого Донбасу. Про це інформує прес-центр штабу ООС з посиланням на дані української сторони СЦКК.

"У звіті від 24 січня 2020 СММ ОБСЄ інформує, що на блокпосту приблизно в 3 км на північ ділянки розведення сил в районі Петровського бойовики знову заборонили патрулю місії проїзд на південь у напрямку до цього населеного пункту, в результаті чого спостерігачі не мали можливості провести моніторинг району і дістатися до камери СММ", - йдеться в повідомленні.

Як відзначають в ОБСЄ, цивільні автомобілі у цей час вільно проїжджали через блокпост в обох напрямках.

У штабі уточнили, що такі дії тривають четвертий день поспіль. Бойовики прагнуть приховати свою діяльність в порушення Мінських домовленостей.

Раніше президент України Володимир Зеленський обговорив з міністром європейських та закордонних справ Албанії Еді Рамою продовження і збільшення місії ОБСЄ в Донбасі.

Як повідомлялося, 9 грудня у Парижі відбувся перший з 2016 року саміт у нормандському форматі. Учасники зустрічі підтримали припинення вогню, обмін у форматі "всіх на всіх" до 31 грудня, допуск Червоного Хреста до всіх утримуваним особам, розведення військ на трьох ділянках, розширення мандата СММ ОБСЄ та продовження розмінування.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі