Бойовики масово випускають людей у "сіру зону" під закриття українських КПВВ

Поділитися
Бойовики масово випускають людей у "сіру зону" під закриття українських КПВВ Бойовики свідомо ускладнюють життя перетинаючим лінію розмежування в Донбасі © Національна поліція України
Дії окупантів Донбасу наражають мирних жителів на серйозну небезпеку.

Бойовики російсько-окупаційних військ в Донбасі продовжують навмисно блокувати і затягувати пропуск людей через лінію розмежування на сході України, повідомляє прес-служба штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

"Бойовики затягують процедури "контролю" стосовно осіб і транспорту, здійснюючи їх годинами. Такі дії створюють так званий "уривчастий" рух, коли бойовики годинами накопичують перед своїми блокпостами велику кількість людей і транспортних засобів, а потім одночасно випускають їх у "сіру зону" великими групами", - йдеться в повідомленні.

Особливо небезпечні такі дії окупантів наприкінці робочого дня, коли більшість пропущених не встигає досягти українських контрольних пунктів в'їзду-виїзду до їх закриття. Чергова така провокація напередодні зафіксована в дорожньому коридорі "Новоазовськ-Маріуполь".

"Після закінчення роботи КПВВ "Гнутове" у 20:20 з тимчасово окупованої території України до контрольного пункту прибули 25 цивільних автомобілів, в яких до того ж їхали четверо малолітніх дітей. Люди пояснили, що їх кілька годин протримали в черзі перед блокпостом збройних формувань РФ "Октябрь" (Верхньошироківське) і пропустили в "сіру зону" вже після закриття КПВВ", - додається в повідомленні.

Таким чином, мирні жителі піддаються серйозному ризику ночівлі в "сірій зоні", під обстрілами. Обстрілюючи на порушення Мінських домовленостей позиції ЗСУ, терористи іноді зачіпають дорожні коридори.

"Звертаємося до громадян з проханням не піддаватися на провокації збройних формувань РФ і не слідувати через лінію розмежування після закінчення певного часу роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду", - додають військові.

Нагадаємо, 1 червня контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду в зоні ООС перейшли на літній графік роботи – з 6:00 до 20:00. Зміна часового режиму пов'язана з питаннями безпеки, оскільки в темний час доби підвищуються ризики обстрілу бойовиками російсько-окупаційних військ, що створює загрозу для життя і здоров'я мирних жителів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі