Бойовики ОРДО заявили про готовність до нового розведення і висунули умови

Поділитися
Бойовики ОРДО заявили про готовність до нового розведення і висунули умови Розводити війська на стратегічно важливих напрямках не будуть © https://www.capital.ua/
Терористи вимагають те, що самі виконати не в змозі.

У підконтрольному Кремлю терористичному угрупованні "ДНР" заявили про готовність до подальшого розведення військ на лінії зіткнення в Донбасі і висунули власні "умови".

""ДНР" готова до розведення сил на узгоджених під час переговорів нових ділянках у разі виконання Києвом усіх умов щодо підготовки та контролю процесу", - заявив "представник" бойовиків у Спільному центрі з контролю і координації припинення вогню (СЦКК) Руслан Якубов.

Серед ключових вимог окупантів – дзеркальність процесу та повне припинення вогню. Зазначимо, через відмову бойовиків виконувати власні вимоги розведення військ зривалося в 2016 році й опинилося під загрозою в 2019-м.

"Ми готові виконати розведення сил і засобів на будь-яких узгоджених контактною групою ділянках розведення у випадку, якщо сторони дійдуть консенсусу щодо доповнення до рамкового рішення, повної взаємності, дзеркальності та дотримання всеосяжного режиму припинення вогню з української сторони", - цитують Якубова "РИА Новости".

На зустрічі нормандської четвірки (Україна, Росія, Німеччина, Франція) у Парижі 9 грудня домовилися щодо трьох нових ділянок розведення в Донбасі до березня наступного року, при цьому російська сторона вимагала розведення по всій лінії розмежування.

"Ці три ділянки повинні стати гуманітарними зонами, які дадуть можливість облаштувати переходи та переїзди і поліпшити життя людей в зоні розмежування", - пояснив міністр оборони України Андрій Загороднюк.

Нові ділянки розведення обговорюватимуться на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську 18 грудня.

Нагадаємо, упродовж червня-листопада на сході України відбулося розведення військ на трьох ділянках лінії зіткнення в Донецькій і Луганській областях: поблизу Станиці Луганської (26 червня), Золотого (29-31 жовтня), Богданівки та Петрівського (9-11 листопада).

Розведення військ в Донбасі й імплементація в українське законодавство "формули Штайнмаєра" були умовами Кремля для нової зустрічі в "нормандському форматі" на рівні лідерів країн-учасниць. Однак гарантувати дзеркальне відведення окупаційних військ у Кремлі відмовилися, до того ж президент РФ Володимир Путін пригрозив повернути бойовиків на ділянки розведення, якщо там будуть українські поліція та Нацгвардія.

Відведення ЗСУ почалося попри відсутність семиденного режиму "тиші" і регулярні обстріли бойовиків. Під час попередніх спроб розведення бойовики згодом повертались на залишені позиції.

Докладніше про розведення в Донбасі та прогнозовані наслідки цього кроку читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна Зеленського: чи можна зупинити Путіна розведенням?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі