Бойовики в Донбасі десять разів відкривали вогонь, є поранені

Поділитися
Бойовики в Донбасі десять разів відкривали вогонь, є поранені © Укрінформ
Упродовж доби російські окупанти застосували протитанковий ракетний комплекс "Корнет" калібру 152 мм.

Упродовж неділі, 21 червня, окупанти в Донбасі порушили зобов'язання щодо припинення вогню та десять разів обстріляли позиції Об'єднаних сил. 21 червня противник застосував проти наших воїнів заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також озброєння БМП, гранатомети різних систем, протитанкові ракетні комплекси, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Про це повідомили у штабі ООС у понеділок, 22 червня.

Зазначається, що бойовики РФ також здійснили обстріл населеного пункту в Донецькій області.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поруч з населеними пунктами Кримське, Залізне та Шуми агресор застосував міномети 120-го та 82-го калібру. Окрім цього, противник використав проти наших воїнів станкові протитанкові гранатомети", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, что активізувався ворог також неподалік Новотошківського.

К районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" обстрілів зазнала Авдіївка та Старогнатівка.

"Окрім того, російські окупанти, застосувавши протитанковий ракетний комплекс "Корнет" калібру 152 мм, наразили на небезпеку цивільних жителів, які проживають поблизу лінії зіткнення в населеному пункті Бердянське. Протитанкова керована ракета вибухнула неподалік місцевої амбулаторії. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав", - додають військові.

Внаслідок ворожої агресії один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Від початку поточної понеділка, 22 червня, зафіксовано сімвипадків порушення режиму припинення вогню, один український захисник отримав поранення.

Читайте також: Бойовики застосували в Донбасі артилерію, міномети і некеровані авіаракети, є втрати

Нагадаємо, 10 червня відновили роботу пункти пропуску на лінії розмежування в Донбасі. Їх було закрито через запроваджений в Україні коронавірусний карантин.

Поки що пропуск громадян і транспорту здійснюється обмежено: щоденно з 11:00 до 14:00 і лише на пунктах пропуску "Мар'їнка"(Донецька область) та "Станиця Луганська" (Луганська область). Санітарно-епідемічні вимоги для профілактики COVID-19 зберігаються.

Також бойовики терористичного угруповання "ДНР" пообіцяли з 22 червня, відновити роботу контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду "Оленівка" на окупованій території. Цей КПВВ розташовано поруч з українським КПВВ "Новотроїцьке", який поки що закрито.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі