Бойовики зірвали перемир'я в Донбасі обстрілом з піхотного озброєння

Поділитися
Бойовики зірвали перемир'я в Донбасі обстрілом з піхотного озброєння Окупанти зірвали чергове перемир'я © Vk.com/Геннадий Дубовой
Захисників Луганського окупанти обстрілювали упродовж десяти хвилин.

Бойовики російсько-терористичних військ порушили чергове перемир'я в Донбасі, обстрілявши позиції українських військових з піхотного озброєння.

О 8:50 ранку окупанти з напрямку окупованого села Нижнє Лозове Луганської області упродовж десяти хвилин обстрілювали позиції захисників Луганського з гранатометів та стрілецької зброї, повідомив під час брифінгу 23 липня речник прес-центру МОУ полковник Дмитро Гуцуляк.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає, вогонь у відповідь бійці не відкривали, дотримуючись умов "режиму тиші", які передбачають обопільне припинення вогню з будь-яких видів озброєння.

Водночас у разі загрози життю та здоров'ю військових, мирних мешканців чи втрати території, Об'єднані сили, відповідно до чинного законодавства, мають право й зобов'язані стати на їх захист.

Тим часом у Головному управління розвідки МОУ повідомляють, що терористи активно готуються до відновлення застосування забороненої Мінськими домовленостями артилерії.

"З 22 липня окупанти активізували підготовку артилерійських підрозділів щодо скорочення термінів їх висування на передову з районів зосередження. При цьому, зросла інтенсивність робіт з обладнання додаткових артилерійських вогневих позицій поблизу лінії зіткнення", - наголошують розвідники.

Тим часом підконтрольні окупантам ЗМІ задля виправдання таких дій поширюють фейки про нібито "агресивність намірів командування операції Об'єднаних сил".

З опівночі 21 липня в Донбасі почало діяти чергове "літнє перемир'я", погоджене Тристоронньою контактною групою (ТКГ) на засіданні 17 липня. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "великоднє перемир'я", запровадження "хлібного" зривалося двічі.

Попереднє "весняне перемир'я" (з опівночі 8 березня) стало вже 19-м від початку війни в Донбасі, воно, як і всі інші, у перший же день було порушено бойовиками.

26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Переговори щодо розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганській почалися ще в 2016 році, однак розпочати процес заважали регулярні обстріли бойовиків "ЛНР".

6 травня новим командувачем ООС призначено генерал-лейтенанта Олександра Сирського. У межах ротації керівництва операції, він змінив на посаді генерал-лейтенанта Сергія Наєва. Офіційно антитерористичну операцію (АТО) на сході України було завершено 30 квітня 2018 року, натомість розпочато операцію ОС.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі