Букові ліси Карпат стали частиною Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Поділитися
Букові ліси Карпат стали частиною Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Карпатські ліси визнані всесвітньою спадщиною © Скріншот Youtube
Під захист ЮНЕСКО перейшли давні букові ліси в 10-ти країнах.

В список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО включено ще 63 ділянки давніх букових лісів в 10 країнах, у тому числі і букові ліси в українській частині Карпат. Зокрема, у список увійшли національні природні парки "Синевир", "Зачарований край" і "Подільські Товтри" та природні заповідники "Горгани" та "Розточчя", інформує прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Рішення прийнято на 41-й сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що відбулася в Кракові. Також в число опікуваних ЮНЕСКО увійшли букові ліси Албанії, Австрії, Бельгії, Болгарії, Хорватії, Італії, Румунії, Словенії, Іспанії. Держави, на території яких розташовані об'єкти світової спадщини, беруть на себе зобов'язання щодо їх збереження.

Букові ліси Карпат у складі найбільш цінних природних ділянок Карпатського біосферного заповідника, Ужанського національного природного парку та Словацького національного парку "Полонини" були визнані ЮНЕСКО в 2007 році і розширені за рахунок німецьких буків в 2011 році.

Як писало DT.UA у статті "Дрова замовляли?", нині у лісах Карпат і Полісся відбувається самовільна, безперервна, незаконна вирубка лісів, яка завдає значних економічних збитків нашій державі, паралельно підриваючи екологічну безпеку, що призводить до непередбачуваних наслідків.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі