Через блокпост бойовиків в Донбасі прорвалися більше ста осіб – ДПСУ

Відео
Поділитися
Через блокпост бойовиків в Донбасі прорвалися більше ста осіб – ДПСУ © dpsu.gov.ua
Втомившись чекати, поки окупанти їх пропустять, люди масово прорвалися через КПВВ "Оленівка".

У понеділок ввечері 110 осіб прорвалися через блокпост бойовиків в Донбасі і, подолавши "сіру зону", вийшли до українського пункту пропуску "Новотроїцьке", повідомляє прес-центр Держприкордонслужби України у вівторок 23 червня.

Повідомляється, що протягом дня пропуск з тимчасово окупованої території України відбувався дуже повільно. Вранці бойовики досить швидко пропустили кількох людей під запис камер пропагандистського телеканалу, а далі тримали людей, спочатку під палючим сонцем, потім під зливою. Однак ближче до закриття пункту пропуску люди почали масово прибувати.

"Вони пояснили, що окупаційна влада спочатку анонсувала відновлення пропуску на дорожньому коридорі "Донецьк-Маріуполь", а потім блокувала можливість перетнути лінію розмежування. Люди кажуть, що, не витримавши багатогодинного очікування, ще й при несприятливій погоді, прорвалися через блокпост окупантів і попрямували в сіру зону", - йдеться в повідомленні.

Прикордонники відзначили, що роботу КПВВ продовжили, а останнього чоловіка оформили вже після 21:00.

Що стосується пропуску через КПВВ "Новотроїцьке" на непідконтрольну територію, то з підконтрольної українській владі території вчора виїхало один транспортний засіб з чотирма людьми і чотири пішоходи. Люди на авто повернулися, оскільки бойовики не пропустили їх через ПП "Оленівка". За їх словами, піших громадян бойовики теж не пропустили.

Сьогодні КПВВ "Новотроїцьке" почав роботу з 7:00 і працюватиме до 18:00.

Читайте також: У Зеленського прогнозують спалах COVID-19 у Святогірську

Нагадаємо, що 22 червня бойовики терористичного угруповання "ДНР" обіцяли відновити роботу контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду "Оленівка" на окупованій території.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі