Через негоду найбільше постраждала Івано-Франківська область – Шмигаль

Фото Доповнено
Поділитися
Найбільше постраждали п'ять областей України.

Через негоду в західній Україні найбільше постраждала Івано-Франківська область, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, в регіоні через погодні умови загинуло три людини.

"Дійсно розвивається надзвичайно критична ситуація у п'яти західних областях України. Івано-Франківська область постраждала найбільше", - заявив Шмигаль.

Зокрема, станом на ранок 24 червня через повені постраждало 165 населених пунктів, в яких є зруйновані державні та приватні будівлі. Також зруйновані 110 км доріг і 19 мостів. За словами Шмигаля є й інші пошкодження.

"Ми з самого ранку здійснили обліт рівнинної місцевості області. Подивилися на ситуацію у Галицькому районі, у Калуші, Домбровський кар'єр. Там також є пошкодження дамби, і річка частково потрапляє в дзеркало цього кар'єра", - додав Шмигаль.

Він додав, що проінспектували також Ланчинську ОТГ, де також є наслідки негоди. За словами Шмигаля, повінь забрала життя трьох людей. Тіло одного із загиблих досі не знайшли.

Зруйновано повністю декілька приватних будинків. Однак, поки порахувати загальну суму збитків неможливо, тому що надзвичайна ситуація триває.

Крім того, в Закарпатській області постраждало три населених пункти, у Чернівецькій - чотири населених пункти, у Львівській області - один населений пункт. Також частина пошкоджень є в Тернопільській області.

Читайте також: Кількість передплатників Netflix рекордно зросла через карантин

Раніше повідомлялося про те, що у результаті ускладнення погодних умов станом на ранок 24 червня знеструмлено 120 населених пунктів у шести областях західної України. Також є інформація про трьох загиблих людей в Івано-Франківській області.

Окрім того, через потужний паводок в Івано-Франківській області десятки населених пунктів, а разом з ними і курорт Буковель, опинилися під водою.

Водночас у Чернівцях оголосили штормове попередження через підняття рівня води на річці Прут. В регіоніпрогнозується затоплення кількох сіл, автодороги та ринку.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили про те, що негода протримається ще декілька днів. Тому для ліквідації її наслідків у постраждалі регіони вже відправили Нацгвардію та авіацію МВС.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі