Через зловживання на Миколаївській митниці держбюджет недоотримав 10 млн грн – СБУ

Поділитися
Через зловживання на Миколаївській митниці держбюджет недоотримав 10 млн грн – СБУ © СБУ
Під час ввезення з Європи добрив посадовці безпідставно занижували податкові ставки.

Посадовці Миколаївської митниці Державної фіскальної служби порушували антидемпінгове законодавство в інтересах комерційних структур упродовж 2018-2019 років. Про це повідомили у пресцентрі Служби безпеки України у суботу, 2 листопада.

Вказується, що під час ввезення з Європи мінеральних добрив посадовці безпідставно занижували податкові ставки, внаслідок чого держбюджет недоотримав майже 10 мільйонів гривень. За результатами обшуків було вилучено документацію, яка підтверджує масштабні зловживання.

У межах провадження, відкритого за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу, тривають слідчі дії. Заходи відбувались спільно зі слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань у Миколаєві.

Раніше у Миколаївській митниці повідомили про те, що Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань прийшли з обшуками. Вказувалося, що колишнє керівництво митниці підозрюють у контрабанді 17 партій мінеральних добрив на 162,7 млн гривень. Керівник митниці Роман Кріль заявив про те, що він власноруч повідомив про можливий злочин.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі