Черновецький розповів про свою іспанську справу

Поділитися
Черновецький розповів про свою іспанську справу

В Іспанії заможних іноземців часто заарештовують на багато місяців, після чого відпускають, однак це руйнує їх бізнес і змушує виїжджати з країни. Про це в інтерв'ю "Фокус" розповів президент Інвестиційного фонду Chernovetskyi Investment Group Степан Черновецький.

"Я вважаю, що є певне упередження до вихідців з пострадянського простору, тим паче з певним рівнем статків. Це і в звичайному житті, і в бізнесі в Іспанії відчувається, принаймні, у Каталонії. І думаю, що правоохоронні органи Іспанії грають на цьому", - говорить він.

Сам Степан Черновецький також змушений був припинити свій бізнес у цій країні.

"На іспанському бізнесі це позначилося сильно. Його "убили" діями самих іспанців, арештами активів. Багато людей втратили роботу, частина компенсацій у зв'язку з їх звільненням виплатить іспанська бюджет, і в цьому провина цілком і повністю іспанських органів", - вважає бізнесмен.

Він нагадав, що Іспанія стала європейським лідером за кількістю інвестиційних спорів, обігнавши навіть Венесуелу. Тільки за останній рік Світовий банк зареєстрував близько п'яти позовів міжнародних інвесторів до Іспанії.

За словами Степана Черновецького, "іспанська справа" будувалася не на фактах і доказах, а домислах і здогадках, і конкретного звинувачення правоохоронці Іспанії йому за 5 років (попереднє розслідування триває з 2014 року) так не висунули. Більш того, каже Черновецького, за весь час йому не ставили жодних питань і не брали пояснень.

"Якби мене просто викликали в поліцію або в суд, то я б прийшов, відповів на всі питання, мені приховувати нічого, у мене все законно і чесно. Це, до речі, у підсумку в своєму рішенні про закриття справи суд і написав. Щоб ви розуміли, за весь цей час слідство за своєю ініціативою не поставило мені жодного запитання, жодного пояснення не взяло, я все робив за своєю власною ініціативою", - підсумував Степан Черновецький.

Нагадаємо, 2008 року Степан Черновецький продав "Правекс Банк" італійській групі Intesa Sanpaolo за $750 млн. Саме кошти від продажу банку Степан Черновецький інвестував в Іспанію, що й визнав іспанський суд наприкінці 2019 року, закривши попереднє розслідування.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі