Чоловік, який погрожував підірвати Міст метро, просто хотів привернути до себе увагу — міністр

Доповнено
Поділитися
Чоловік, який погрожував підірвати Міст метро, просто хотів привернути до себе увагу — міністр © МВС України
Затриманому призначена психіатрична експертиза.

Чоловік, який погрожував підірвати Міст метро в Києві, мав наміри привернути увагу до себе, заявила міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда.

"Він не мав наміру підривати міст, хотів тільки привернути увагу", - сказала Коляда на брифінгу в четвер.

За її словами, затриманий є ветераном, але міністерство не буде виправдовувати його дії.

Як зазначив в свою чергу начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко, затриманий не висував ніяких політичних вимог, у нього не було вибухонебезпечних предметів і намірів підірвати міст, швидше за все, причиною такої поведінки стали життєві проблеми.

"Політичних вимог у нього не було ... Швидше за все, це серія життєвих труднощів", - зазначив він, додавши, що остаточно це буде встановлено в ході слідства і психіатричної експертизи.

Нагадаємо, 18 вересня невідомий чоловіка заїхав на столичний міст Метро на автомобілі і почав погрожувати підірвати його, а також державні установи. Він стверджував, що автомобіль начинений вибухівкою, і розстріляв з карабіна поліцейський безпілотник. Поліція кваліфікувала діяння невідомого як підготовку до теракту. Увечері чоловіка затримали. У спецоперації були задіяні спецпідрозділи КОРД Національної поліції і "Альфа" СБУ, Національна гвардія, снайпери і бронетехніка.

Поліція ідентифікувала особу чоловіка. Ним виявився 42-річний Олексій Белько. Повідомляється, що раніше у нього були конфлікти з командирами, а після розлучення з дружиною-поліцейської у нього нібито почалася "чорна смуга" в житті.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі