Чоловіка виключеної із фракції "Слуга народу" Скороход відпустили під нічний домашній арешт

Поділитися
Чоловіка виключеної із фракції "Слуга народу" Скороход відпустили під нічний домашній арешт © Ведомости
Олексія Алякіна затримали в четвер.

Підприємцю Олексію Алякіну, який є цивільним чоловіком виключеної із фракції "Слуга народу" Ганни Скороход, обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Суд ухвалив відповідне рішення в п'ятницю, 15 листопада, передає агентство "Українські Новини".

Прокуратура вимагала екстрадиційний арешт Алякіна, але суд відпустив його під домашній арешт з 21:00 до 07:00. Прокурор планує оскаржити таке рішення.

Повідомлялося, що росіянина Алякіна пов'язують із українсько-російським бізнесменом Павлом Фуксом. У 2013 році ексвласник банку "Пушкіно" Алякін оголосив себе в Росії банкрутом. Його заборгованість перед кредиторами досягла близько 180 млн гривень, у тому ж році він виїхав в Україну. За даними ГПУ, Алякін отримав громадянство України, надавши неправдиву інформацію в Міграційну службу.

У грудні 2015 року суд Москви санкціонував заочний арешт Алякіна за звинуваченням в організації розкрадання з банку "Пушкіно". 20 листопада 2015 року його прізвище з'явилося у базі Інтерполу.

Нагадаємо, 15 листопада фракція "Слуга народу" вирішила виключити Ганну Скороход. Під час засідання Ради 14 листопада депутатка заявила про те, що після того, як вона проголосувала проти відкриття земельного ринку і відстоювала в Раді держвласність ГТС, її чоловіка затримали за дорученням одного із заступників голови Офісу президента і заступника генпрокурора Віталія Каська.

У ГПУ повідомили, що Національна поліція затримала чоловіка Скороход Олексія Алякіна, оскільки він є громадянином Російської Федерації і перебуває в міжнародному розшуку за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі