Чотирьох "беркутівців", обвинувачених у розстрілах Євромайдану, залишили в СІЗО

Поділитися
Чотирьох "беркутівців", обвинувачених у розстрілах Євромайдану, залишили в СІЗО 20 лютого 2014 року на Інститутській були розстріляні понад 50 людей © Wikimedia commons
Обвинуваченим інкримінують вбивство 48 людей 20 лютого 2014 року.

Київський апеляційний суд відхилив клопотання захисту колишніх співробітників підрозділу міліції "Беркут", обвинувачених у вбивстві 48 людей, про пом'якшення підсудним запобіжного заходу. Згідно з рішенням суду, винесеним у середу, 21 серпня, обвинувачені Павло Аброськін, Сергій Зінченко, Олександр Марінченко й Олег Янішевський мають перебувати під вартою до 14 вересня.

16 липня Святошинський суд Києва продовжив арешт чотирьох обвинувачених ще на два місяці, але звільнив з-під варти п'ятого – Сергія Тамтуру. Його відправили під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета.

Аброськіна, Зінченка, Марінченка, Янішевського і Тамтуру звинувачують у вбивстві 48 учасників Революції Гідності на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року. Того дня "беркутівці" в центрі Києва розстрілювали з автоматів Калашникова беззбройних людей. Вранці 20 лютого були вбиті 47 Героїв Небесної Сотні, як мінімум ще п'ятеро – отримали смертельні поранення.

Як повідомляв голова управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, у справах про злочини проти учасників Євромайдануукраїнські суди винесли 48 вироків. При цьому лише дев'ять із них стосуються реального позбавлення волі.

У січні слідство зібрало всі документи, необхідні для оголошення підозри причетним до розстрілів людей у Києві під час Революції Гідності 2014 року. За словами генерального прокурора України Юрія Луценка, підозрювані знищили більшу частину документів.

У грудні минулого року Юрій Луценко анонсував завершення на початку 2019 року чотирирічного розслідування розстрілів на Майдані, результати якого будуть представлені громадськості.

Нині у справах про злочини проти Євромайдану повідомлено про підозру понад 440 особам, обвинувальні акти щодо 288 скеровані до суду.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі