ЦВК прийняла протоколи зі всіх 199 округів

Поділитися
ЦВК прийняла протоколи зі всіх 199 округів Останні протоколи ЦВК отримала сьогодні
Також Центрвиборчком отримав протоколи із закордонного виборчого округу.

Центральна виборча комісія прийняла від всіх виборчих округів протоколи про голосування під час другого туру виборів президента України, який відбувся 21 квітня, повідомила прес-служба Центрвиборчкому на своїй сторінці у Facebook. ЦВК також прийняла всі протоколи із закордонного виборчого округу.

"26 квітня 2019 року Центральна виборча комісія прийняла протоколи про підсумки повторного голосування окружних виборчих комісій усіх 199 територіальних виборчих округів", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що ЦВК під час сьогоднішнього засідання прийняла, розглянула та оголосила протоколи 35 дільничних виборчкомів про підрахунок голосів на закордонних виборчих дільницях.

"Відтак, Центральна виборча комісія прийняла протоколи дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців 101 закордонної виборчої дільниці", - додали в ЦВК.

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. За підсумками обробки 100% протоколів, за Володимира Зеленського проголосували понад 73% виборців, за Петра Порошенка – майже 24,5%. Явка на виборах склала 62,8%, на виборчі дільниці прийшли майже 18,5 млн українців.

Президент Петро Порошенко привітав Зеленського з перемогою, а також пообіцяв не йти з політики і захищати національні інтереси України та досягнення його команди за п'ять років президентського терміну.

Як пише заступник головного редактора DT.UA Сергій Рахманін, команда Володимира Зеленського у разі його перемоги на виборах президента розглядає варіанти розпуску Верховної Ради і шантажу депутатів для їх примусу до співпраці. Рішення про дострокове припинення повноважень парламенту може бути прийнято з допомогою Окружного адмінсуду, який у березні зажадав від Верховної Ради документального підтвердження існування коаліції.

Оглядач підкреслює, що якщо відповідні документи не будуть надані, у суду буде привід встановити, що коаліція відсутня як мінімум з 28 лютого 2019 року. 30 днів, відведених на формування нової, закінчилися наприкінці березня. Отже, у переможця президентських виборів, якщо він обопрется на рішення ОАС, з'являться формальні підстави припинити повноваження ВР одразу після прийняття присяги.

Конструктором оригінального "капкана для Ради" джерела називають Андрія Богдана – особистого адвоката олігарха Ігоря Коломойського і головного юридичного радника штабу Зеленського.

Детальніше про можливості дострокового розпуску Ради читайте у статті Сергія Рахманіна "Дострокові парламентські вибори – міфи і реалії" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі