Данилюк вважає приватизацію "Приватбанку" правильним рішенням

Поділитися
Данилюк вважає приватизацію "Приватбанку" правильним рішенням Данилюк не бачить загрози у позовах Коломойського до "Приватбанку" © Сайт РНБО
При цьому Данилюку довелося пояснити, чим саме була на той момент націоналізація "Приватбанку".

Прийняте попереднім урядом України рішення про націоналізацію "Приватбанку", який належав Ігорю Коломойському і Андрію Боголюбову, було правильним, в інтерв'ю BBC заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк.

"Враховуючи ту інформацію від Нацбанку, з якою я працював, рішення було правильним", – зазначив Данилюк, який на той період обіймав посаду міністра економіки.

Зараз секретар РНБО вважає, що ситуація з позовами щодо "Привату" не є питанням національної безпеки.

"Я вважаю, що з якого боку не подивитися на це питання, звичайно, є загрози. Або це фінансова загроза, або загроза довіри до судової системи – можна з різних сторін це оцінювати. Але я пропоную на це дивитися з наступної позиції: рішення будуть приймати суди, все залежить від судової системи", – заяявил він.

При цьому Данилюку довелося пояснити, чим саме була на той момент націоналізація "Приватбанку".

"Для того, щоб відбулася націоналізація банку, повинно відбутися наступне: Нацбанк – регулятор, що моніторить ситуацію з банками на ринку і якщо банк не виконує певні вимоги, а у випадку з "ПриватБанком" це були вимоги щодо капіталу, то Нацбанк виводить цей банк з ринку. Він виводить його на ліквідацію. Коли банк йде на ліквідацію, він передається до Фонду гарантування вкладів. Коли банк знаходиться у Фонді гарантування вкладів, то далі приймає рішення Кабмін з приводу того, націоналізувати його чи ні. Якщо його не націоналізувати, то він ліквідується... Ми подивилися на банк, у якому 22 млн клієнтів, у якому працює майже весь малий і середній бізнес. Ми розуміли системність цього рішення і тоді прийняли рішення націоналізувати його. Коли я представляв цей кейс на РНБО і в уряді, я зазначав, що націоналізація – це також певні ризики на майбутнє. Але через системність та страх ризиків, було прийнято рішення його націоналізувати", – резюмував Данилюк.

Читайте також: НБУ подав зустрічний позов до Коломойського по справі Приватбанку

Повідомлялося, що суди різних інстанцій розглядають 238 тисяч справ, пов'язаних з Приватбанком.

Детальніше про судові процеси навколо Приватбанку читайте в статті Юлії Самаєвої "Схема Optima" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Про стан Приватбанку читайте у матеріалі Юлії Самаєвої "Фінансовий директор Приватбанку Ганна Самаріна: "Враховуючи можливі наслідки шторму, бурю краще не піднімати" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі