Дату розведення сил у Петрівському буде переглянуто через обстріли – Загороднюк

Поділитися
Дату розведення сил у Петрівському буде переглянуто через обстріли – Загороднюк Загороднюк: Ми очікуємо на перегляд дати розведення © Міністерство оборони України
Розведення було заплановано на понеділок, 4 листопада.

Дату розведення сил і засобів у Петрівському Донецької області буде переглянуто у зв'язку із фіксацією обстрілів бойовиків поблизу цієї ділянки 30 жовтня. Про це повідомив сьогодні очільник Міністерства оборони Андрій Загороднюк на брифінгу.

"Справді обстріли були, і ми очікуємо на перегляд дати розведення, оскільки рахуємо сім днів з обстрілів. Останні обстріли були 30 жовтня", - сказав він.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив про те, що розведення сил у районі Петрівського заплановано на понеділок, 4 листопада. Умовою для початку процесу є семиденне дотримання режиму тиші на ділянці.

Нагадаємо, що 26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Однак після відведення військ вогнева активність окупантів у зоні ООС лише посилилася. 1 жовтня Володимир Зеленський повідомив про погодження так званої "формули Штайнмаєра" й анонсував виведення українських військ із Золотого і Петрівського.

29 жовтня почалося відведення ЗСУ від Золотого на Луганщині. Розведення сил і засобів почалося без 7-денного дотримання режиму тиші.

Детальніше про виведення підрозділів Об'єднаних сил із займаних позицій і прогнозовані наслідки цього кроку читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна Зеленського: чи можна зупинити Путіна розведенням?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі