Давиденко є в списку за новим обміну — адвокат

Поділитися
Давиденко є в списку за новим обміну — адвокат
Сьогодні незаконно засудженому в РФ українцю пом'якшили вирок.

Громадянин України Костянтину Давиденко, якого в РФ змінили вирок на 7 років суворого режиму за шпигунство в користь українських спецслужб, включений в новий список з обміну громадян між Росією та Україною, повідомив після засідання суду адвокат Дмитро Дінз.

"Так, Давиденко включений", - відповів Дінз на відповідне питання журналістів.

Зазначимо, що раніше у міжнародній правозахисній організації Freedom House включили Давиденка у список 87 українських політв'язнів, незаконно утримуваних в Росії.

Раніше глава МЗС України Вадим Пристайко повідомив про те, що процес переговорів щодо обміну перебуває на вирішальній стадії. За його словами, новий обмін буде більш складним, у ньому братимуть участь кілька груп людей. За словами президента Володимира Зеленського, дата нового обміну стане відома після саміту в нормандському форматі.

Проте уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що другий етап процедури обміну утримуваними особами між Україною і Росією "ще не сформувався" та "про дати говорити поки рано".

Костянтина Давиденка затримали в Сімферополі в лютому 2018 року. За даними ФСБ, він "цілеспрямовано збирав і передавав спецслужбам України відомості про діяльність частин і з'єднань Федеральної служби військ Національної гвардії РФ і стосовно співробітників ФСБ Росії, які становлять державну таємницю".

Так званий окупаційний Верховний суд Криму в червні 2019 року засудив Давиденка до 10,5 років позбавлення волі. Проте 15 жовтня Верховний суд РФ знизив Давиденку термін покарання до 7 років колонії суворого режиму.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі