ДБР проведе повну аудиторську перевірку своєї діяльності

Поділитися
ДБР проведе повну аудиторську перевірку своєї діяльності Аудит буде включати також ревізію фінансово-господарської діяльності © antikor.com.ua
За словами Венедіктової, така перевірка є невід'ємною частиною процесу налагодження роботи ДБР.

Державне бюро розслідувань відправило листи до Рахункової палати України, Державної аудиторської служби України та Національного агентства України з питань державної служби в яких ініціювало проведення повної аудиторської перевірки своєї діяльності. Про це повідомила пресслужба Бюро у п'ятницю, 3 січня.

За словами, тимчасово виконуючої обов'язки директора ДБР Ірини Венедіктової, проведення аудиту є невід'ємною частиною процесу налагодження роботи ДБР.

"Після реорганізації Державного бюро розслідувань у правоохоронний орган проведення аудиту є невід'ємною частиною заходів, необхідних для налагодження роботи ДБР", - заявила вона.

Зазначається, що планується провести заходи державного зовнішнього фінансового контролю Рахунковою палатою України, який перевірить дотримання бюджетного законодавства у Бюро.

Окрім цього, Держаудитслужбою України будуть проведені ревізії фінансово-господарської діяльності та законність проведення державних закупівель.

"НАДС перевірить встановлені судами факти незаконних звільнень працівників ДБР, на виплату компенсацій, якими витрачались бюджетні кошти та дотримання ДБР загальних вимог дотримання Закону України "Про державну службу", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року завершився перший етап реформи органів прокуратури, і вже 2 січня 2020 року, замість ліквідованої Генеральної прокуратури України почав працювати новий Офіс Генерального прокурора.

ДБР отримало у спадок всю підслідність Генпрокуратури, включно зі злочинами чиновників, суддів, прокурорів, правоохоронців, а також військовослужбовців. Надпотужний правоохоронний "монстр" може переслідувати навіть керівництво НАБУ і САП. Інакше кажучи, контроль над ДБР в недоброчесних політичних руках може значно ускладнити життя як політикам, так і антикорупційних органів. Проте поки не ускладнив, переважно із-за неефективного керівництва цією установою. Плацдарм його неефективності закладений ще в ході прийняття профільного Закону про ДБР.

Детальніше про те, як скандал з прослуховуванням в ГБР і вскрывшимися неприємними подробицями вплинув на позиції Романа Труби і відбилася зміна влади на поведінку правоохоронців в цілому читайте в матеріалі Олександра Леменова "ДБР: реквієм за "правоохоронною" мрією" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі