ДБР проводело масові обшуки у податківців за заявою екс-міністра фінансів

Доповнено
Поділитися
ДБР проводело масові обшуки у податківців за заявою екс-міністра фінансів ДБР проводить одночасно більше 20 обшуків у податківців. © rubryka.com
Зокрема, обшуки проходять в офісах і за місцем проживання деяких податківців.

Співробітники Державного бюро розслідувань провели одночасно понад 20 обшуків у приміщеннях Державної податкової служби України, податкових інспекцій Києва, Львівської та Донецької областей, а також за місцем проживання деяких податківців.

Як повідомив "Цензор.НЕТ" з посиланням на свої джерела, а пізніше підтвердила пресслужба ДБР, обшуки пройшли в межах кримінального провадження, яка розслідується за заявою ексміністра фінансів Ігоря Уманського про схеми з ПДВ.

"За наявною інформацією, посадові особи центрального апарату і регіональних органів Державної податкової служби України, зловживаючи службовим становищем, з метою отримання неправомірної вигоди, сприяли протиправному формуванню податку на додану вартість. Таким чином, податківці сприяли функціонуванню "конвертаційно-транзитних" груп суб'єктів господарювання та обходу ними систем автоматизованого моніторингу оцінки ступеня ризику і, як наслідок, ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах", - зазначається в повідомленні.

За попередніми підрахунками сума збитків, завданих державному бюджету в розслідуваних епізодах, становить понад 45 млн гривень.

Читайте також: Обшуки у Довженко-Центрі: що шукали СБУ та поліція

Нагадаємо, у квітні Кабмін звільнив Сергія Верланова з посади голови Державної податкової служби, а Максима Нефьодова з посади керівника Державної митної служби.

Незадовго до цього, ексглава Мінфіну Ігор Уманський звинуватив митницю і податкову нібито в махінаціях з ПДВ. Через деякий час після заяви колишнього міністра глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Уманський може займатися питанням корупції в митниці та податкової його радник.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію, яка розслідує можливі махінації у податковій та митній службах.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі