ДБР відкрило справу проти МОЗ через ексректорку медуніверситету ім. Богомольця — Супрун

Поділитися
ДБР відкрило справу проти МОЗ через ексректорку медуніверситету ім. Богомольця — Супрун Амосову більше року то звільняли, то відновлювали на посаді © Обозреватель
За словами колишньої очільниці МОЗ, так Амсова намагається відновитися на посаді ректора університету.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу проти Міністерства охорони здоров'я через те, що Катерину Амосову не відновили на посаді ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, повідомила у Facebook колишня в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона нагадала, що ситуація зі звільненням та відновленням Амосової триває більше року.

"ДБР відкрило кримінальне провадження проти Міністерства охорони здоров'я України. Справу відкрито через невиконання рішення суду про (чергове) відновлення Катерини Амосової на посаді ректора медуніверситету ім. Богомольця. Поновлення на посаді через суд - це послідовна стратегія боротьби колишньої ректорки за своє насиджене місце", - написала Супрун.

Вона зазначила, о Амосову звільняють і відновлюють на вказаній посаді вже півтора року. За словами колишньої очільниця МОЗ, за цей час Амосова різними способами саботувала роботу університету. Супрун додала, що тих, хто не підтримував Амосову, незаконно звільняли.

"Ми боролися в судах півтора року і досягли справедливості. Нещодавно у медичному університеті відбулося голосування за ректора. Найбільше голосів отримав Юрій Кучин - його та нову команду підтримали 89% академічної спільноти", - зазначила Супрун.

За її словами, спільнота університету вже виснажилася "регулярними спробами Амосової повернутись до потоків та задовольнити свої владні амбіції".

"Потрібно дати новообраному ректору можливість почати виконувати свої обов'язки, а співробітникам університету сфокусуватися на якісній підготовці студентів", - написала ексочільниця МОЗ.

Нагадаємо, 20 лютого 2018 року очільниця Міністерства охорони здоров'я України Уляна Супрун підписала наказ про відсторонення від посади ректорки НМУ ім. Богомольця Катерини Амосової. У міністерстві пояснили це рішення зривом іспиту "Крок-1. Стоматологія" через конфлікт між університетом і Центром тестування при МОЗ. Амосова ж стверджує, що рішення про її відсторонення "є зведенням рахунків". Суд тричі поновлював Амосову в посаді, а МОЗ її звільняв.

3 вересня поточного року у Національному медичному університеті ім. Богомольця відбулися вибори ректора. Перемогу в другому турі здобув Юрій Кучин – перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти.

Детальніше про проблеми в Національному медичному університеті читайте у матеріалі Оксани Онищенко "Скуті одним ланцюгом" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі