ДБР відкрило справу проти Парубія через події в Одесі 2 травня 2014 року

Поділитися
ДБР відкрило справу проти Парубія через події в Одесі 2 травня 2014 року Парубій опублікував документ © Верховна Рада
За словами колишнього спікера Ради, в матеріалах справи організацію захисту Одеси ДБР назвало "масовими заворушеннями".

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу проти колишнього спікера Верховної Ради Андрія Парубія за фактом нібито "створення і координування громадських озброєних угруповань з метою вчинення масових заворушень" в Одесі 2 травня 2014 року, повідомив у Facebook колишній голова парламенту. Парубій опублікував відповідний документ.

"ДБР відкрило проти мене кримінальне провадження. За організацію захисту Одеси весною 2014-го. Щоправда, у своєму листі ДБР це називає "масовими заворушеннями", - написав Парубій.

За його словами, "створенням і координуванням озброєних угруповань" в ДБР назвали протидію української влади і громадянського суспільства гібридному захопленню Росією восьми областей України.

Андрій Парубій/Facebook

2 травня 2014 року відбулися масові сутички в Одесі за участю прихильників єдності України і проросійських бойовиків. Під час масових заворушень загинули 48 і постраждали близько 250 осіб. Більшість загинула в Будинку профспілок під час пожежі.

Зазначимо, що одного із фігурантів "справи 2 травня" росіянина Євгена Мефедова, якого підозрювали у сепаратизмі та антидержавній діяльності видали, видали російській стороні в рамках обміну утримуваними особами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі