Денісова попросила Таїланд помилувати ув'язнених українців

Поділитися
Денісова попросила Таїланд помилувати ув'язнених українців Одна з ув'язнених перебуває в критичному стані © https://www.facebook.com/denisovaombudsman/
Українські в'язні опинилися під загрозою через важкі умови утримання і поширення коронавірусу в країні.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до влади Таїланду через небезпеку, в якій опинився 21 український громадянин, який відбуває покарання у тайських в'язницях. Денісова звертає увагу на можливість зараження українців, позбавлених піклування про здоров'я і просить місцевий уряд про помилування.

За словами Денісової, у в'язницях Таїланду ув'язнені проживають у великій тісноті, не забезпечені засобами захисту і позбавлені доступу до медичних послуг, що в умовах поширення коронавірусу ставить їх під загрозу зараження.

Особливу увагу Денісова звертає на українку, яка знаходиться в Центральній жіночій виправній колонії і в силу критичного стану здоров'я, особливо ризикує підхопити інфекцію.

Посилаючись на рекомендації ВООЗ і ООН, український омбудсмен підкреслює, що ув'язнені в умовах епідемії є однією з найбільш уразливих груп, з урахуванням обмежень, які не дозволяють їм скористатися засобами захисту.

"Звертаюся до Головного Омбудсмена королівства Таїланд пану Виддхавате Раджатануне з проханням забезпечити дотримання прав громадян України, а саме забезпечити належними умовами утримання, індивідуальними засобами захисту, якісним харчуванням, питною водою, а також необхідною медичною допомогою, лікарськими препаратами на випадок захворювання коронавирусною інфекцією", - написала Денисова на своїй сторінці в Facebook.

Окремо Уповноважена з прав людини попросила короля Таїланду помилувати українських в'язнів:

"Звертаюсь до його Високоповажності Пана Маха Вачиралонгкорна Короля Таїланду з проханням розглянути можливість королівського помилування для українців, які є вразливими до захворювання і стали на шлях виправлення, мають високий поведінковий статус і наразі не представляють суспільної небезпеки для оточення".

Уповноважена з прав людини Людмила Денисова звертала увагу на ризик зараження, якого зазнають українці в окупованих районах Донецької та Луганської областей, а також засуджувала російську владу, яка залишила без медичної допомоги українських політв'язнів, що перебувають в російських в'язницях. Умови утримання в російських місцях ув'язнення критикувало також посольство США, закликавши звільнити утримуваних під вартою українців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі