Депутати міськради Рівного рекомендували заборонити святкування Хелловіну

Поділитися
Депутати міськради Рівного рекомендували заборонити святкування Хелловіну Хелловін у Рівному став святом "нон грата" © TeriVirbickis / depositphotos
На думку депутатів, перевтілення в нечисть негативно впливає на суспільство.

Депутати Рівненської міської ради рекомендували заборонити рекламу свята і саме святкування Хелловіна. Приводом для заборони стало звернення християнських конфесій міста, повідомляє "UA: Рівне".

Звернення християнських конфесій на засіданні зачитав ректор Рівненської духовної семінарії Християн Віри Євангельської Олександр Третяк. Причиною звернення стала реклама Хелловіна одним з торгових центрів Рівного.

"На рекламних площинах міста - зображення дівчини з порізаними венами на зап'ястях рук і закривавленим обличчям. Вважаємо, що дана реклама порушує Закон України "Про рекламу". Зокрема статті 7, 8 і 20. Як представники різних церковних інститутів нашого міста, вважаємо, що така реклама завдає шкоди жителям нашого міста, зокрема дітям і молоді, адже це, по суті - пряма пропаганда суїциду і насильства. В українській культурі є багато гарних свят, підтримка яких була б більш доречною", - заявив він. Третяк запропонував зобов'язати суб'єкти господарювання, які розповсюджують рекламу, привести її у відповідність закону України, а також заборонити святкування Хелловіна в системах закладів освіти Рівного.

Після в міськраді виникли дискусії про те, чи є подібна реклама законною, а також про те, чи святкується Хелловін в школах Рівного і те, який вплив він має на молодь. У результаті депутати вирішили "рекомендувати заборонити пропаганду Хелловіна в місті Рівне, в тому числі, зовнішню рекламу та святкування будь-яких заходів у закладах освіти і культури будь-якої форми власності".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі