Держкомтелерадіо не пустив в Україну книги з пропагандою російських силовиків

Поділитися
Держкомтелерадіо не пустив в Україну книги з пропагандою російських силовиків Окрім пропаганди держави-агресора у книжках виявили заборонену комуністичну символіку © Держприкордонслужба
Ознаки пропаганди виявили у друкованій продукції п'яти московських видавництв.

Державний комітет телебачення і радіомовлення заборонив ввезення в Україну ще п'ятьох книг московських видавництв, у яких виявлено ознаки пропаганди держави-агресора.

Експерти виявили ознаки пропаганди у друкованій продукції видавництв "Альпина Паблишер", ТОВ "Издательство "Добрая книга", ТОВ "Клевер-Медиа-Групп" та ТОВ "Манн, Иванов и Фербер".

Зокрема, не розповсюджуватиметься в Україні дитяча книга Євгенії Попової і Лілу Рамі "Найди и покажи. Кем я стану?", окремі глави якої присвячені пропаганді російських силових структур і військових професій.

Під забороною опинилась книга М. Дорофєєва "Джедайские техники", у якій автор використовує для прикладів креативного і швидкого мислення заборонені в Україні комуністичні символи. Аналогічні приклади "життя-подвигу" містяться й у книзі Марини Мелії "Бізнес – це психологія".

Книги Френсіса Реймонда "История бизнеса. День за днем" і Джолайн Годфрі "Как научить ребенка обращаться с деньгами" не потраплять в Україну через символіку держави-агресора у їхньому оформленні.

Нагадаємо, 17 серпня 2018 року Держкомтелерадіо внесло на розгляд уряду проект розпорядження Кабінету міністрів щодо застосування санкцій до 35 російських видавництв через систематичний випуск ними літератури антиукраїнського змісту.

1 січня 2017 року набрав чинності закон "Про внесення змін у деякі закони України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту".

З 22 травня 2017 року імпортери із РФ та окупованих територій України повинні отримувати дозвіл на ввезення видавничої продукції від Держкомтелерадіо.

Докладніше про природу і вплив пропаганди читайте у статті Георгія Почепцова "Пропаганді ти не скажеш до побачення, пропаганда не прощається з тобою" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі