Держпідприємство заощадило 73% на закупівлі масок для медиків — Bihus.info

Поділитися
Держпідприємство заощадило 73% на закупівлі масок для медиків — Bihus.info Засоби захисту для медиків закуплять в 4 рази дешевше, ніж планувало МОЗ © Корреспондент.net
Конкуренція між підприємством "Медичні закупівлі України" та МОЗ триває.

Державне підприємство "Медичні закупівлі України" за виділені Міністерству охорони здоров'я кошти з Фонду по боротьбі з COVID-19 хоче купувати респіратори не по 100 гривень, як планували в МОЗ, а по 27 гривень за штуку. Інформація про заплановану закупівлю з'явилася на сайті публічних закупівель Prozorro. Потенційна економія тільки на цьому виді захисту для медиків може становити 73%. Про це йдеться в матеріалі Bihus.Info.

Згідно з оголошенням, держпідприємство закуповує за 1 млн 350 тис. гривень 50 тис. респіраторів класу не нижче FFP2, відповідно 27 гривень за штуку. Тоді як в документах, які були погоджені депутатами бюджетного комітету Верховної Ради, МОЗ планувало купувати респіратори по 100 гривень за штуку.

Усього, за розрахунками міністерства, для захисту працівників медустанов, які приймають хворих на коронавірус, в місяць необхідно закупити 1 млн 233 тисячі 810 респіраторів. Відповідно, витратити тільки на цей засіб захисту необхідно понад 123 млн гривень. Якщо ж ДП вдасться здійснити цю закупівлю в повному обсязі за оголошеною вже їм ціною в 27 гривень за штуку, то тільки на респіраторах заощадять 90 млн грн.

Читайте також: В МОЗ планують збільшити зарплату медикам, які не працюють з хворими на коронавірус

Раніше повідомлялося про те, що Міністерство охорони здоров'я України під час планування видатків на закупівлю засобів для боротьби з коронавірусом встановило ціни на необхідні товари вище ринкових.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі