Дітей в автомобілях не можна перевозити без автокрісла — закон підписано

Поділитися
Дітей в автомобілях не можна перевозити без автокрісла — закон підписано Багатьох нещасних випадків можна було б уникнути, виконуючи правила © відкриті джерела
Зміни обзначают ступінь відповідальності за порушення безпеки при перевезенні дітей в транспорті

Незабаром в автомобілях не можна буде перевозити дітей без спеціального автокрісла. Є й інші нюанси змін до Кодексу про адміністративні правопорушення, визначені законом, який встановив норми відповідальності за порушення правил перевезення дітей. Легковажність дорослих приводить часом до непоправних наслідків.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей" № 224-їх, який парламент прийняв 29 жовтня 2019.

Про це йдеться на сайті Президента України.

Закон доповнює статтю 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) новими частинами, згідно з якими за порушення правил перевезення дітей на водія накладається штраф у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Повторне правопорушення, вчинене протягом року, карається штрафом у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

На органи Національної поліції покладається обов'язок розглядати справи про адміністративні правопорушення щодо порушення правил перевезення дітей.

Чинним законодавством не було передбачено норми, яка встановлювала б відповідальність за порушення правил перевезення дітей. Реалізація закону забезпечить усвідомлення ступеня відповідальності осіб, що перевозять дітей, і тим самим підвищить рівень безпеки дітей на дорозі, сприятиме зменшенню дорожньо-транспортного травматизму та смертності дітей.

Довідка. У підпунктах "б-г" пункту 21.11 Правил дорожнього руху визначено, що забороняється перевозити дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу; дітей до 16-річного віку в кузові будь-якого вантажного автомобіля; організовані групи дітей у темну пору доби.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Раніше на Львівщині сталася ДТП, у результаті якої загинула шестирічна дитина, повідомив відділ комунікації поліції у Львівській області. Також через дорожньо-транспортну пригоду п'ятеро осіб постраждали.

"Дорожньо-транспортна пригода сталась сьогодні, 16 серпня, близько 9.30 на автодорозі "Київ-Чоп" на перехресті при в'їзді у місто Буськ. Як попередньо встановили правоохоронці, зіткнулись автомобілі "Опель Вектра" та "Тойота Корола", якими керували мешканці Буського району", - повідомили в поліції.

У результаті зіткнення на місці аварії загинув шестирічний хлопчик, який їхав в "Опелі". Також постраждали водії та пасажири транспортних засобів. Двоє з них діти віком 5 та 9 років.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі