Дітям військових і сиротам передадуть 23 тонни нерозмитнених іграшок зі складу в Одесі

Поділитися
Дітям військових і сиротам передадуть 23 тонни нерозмитнених іграшок зі складу в Одесі Іграшки передадуть дітям військових і сиротам © Володимир Зеленський / Facebook
Власник товару відмовився від нього на користь держави.

Дітям українських військових, сиротам та соціально незахищеним сім'ям передадуть 23 тонни "нерозмитнених" іграшок, які зараз зберігаються на складі рибного порту в Одеській області. Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук у своєму Telegram-каналі.

"Уряд ухвалив рішення про передачу іграшок, які знаходяться на складах Нової митниці, дітям українських військових, соціально незахищеним сім‘ям, а також до дитячих будинків і лікарень", - йдеться в повідомленні Гончарука.

Іграшки, про які йдеться, наприкінці 2019 року мали розмитнити, однак їх віддали державі. Так, в Чорноморський рибний порт надійшов контейнер, заповнений дитячими іграшками та іграми для розвитку. Підприємство, яке повинно було розмитнити товар, відмовилося від нього на користь держави. Вага іграшок становить понад 23 тонни.

Президент України Володимир Зеленський у зв'язку із відмовою власника від товару запропонував роздати ці іграшки дітям, а сьогодні, 29 січня, український уряд ухвалив відповідне рішення.

Нагадаємо, раніше уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба повідомив, що станом на сьогодні 1,5% дитячого населення України знаходиться в інтернатах. При цьому 95% цих дітей мають біологічних батьків.

Докладніше про проблеми усиновлення в Україні читайте в матеріалі Алли Котляр "Долі на експорт-2?".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі