До кінця року в Україні запустять проект "еМалятко"

Поділитися
До кінця року в Україні запустять проект "еМалятко" Послуга 10 в 1 запрацює з 2020 року © tech.informator.ua
Батьки зможуть уникнути бюрократичних процедур і черг для реєстрації та отримання допомоги на дитину.

В Україні до 1 січня 2020 року повинна запрацювати система "еМалятко" з надання комплексних послуг, пов'язаних з народженням дитини та оформленням документів відразу в пологовому будинку. Відповідне розпорядження дав президент України Володимир Зеленський.

"Цифровізація державних послуг або "Держава в смартфоні" є пріоритетом нашої команди. Особливо це стосується суспільно важливих і масових послуг, коли батьки змушені проходити бюрократичне пекло з немовлям на руках. Я доручаю реалізувати проект "еМалятко" до 1 січня 2020 року і готовий прибрати всі бар'єри", - цитує главу держави його прес-служба.

В рамках проекту батьки новонародженої дитини можуть отримати 10 послуг в режимі онлайн всього по одній заяві. Ці послуги включають : реєстрацію новонародженої дитини; призначення допомоги; реєстрація дитини в електронній системі охорони здоров'я і Держреєстрі фізичних осіб - платників податків; отримання посвідчень батьків багатодітної сім'ї та дитини з багатодітної сім'ї; визначення належності дитини до громадянства України; присвоєння дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі; призначення допомоги багатодітним сім'ям.

У цілому після реалізації проекту кількість необхідних візитів скоротиться з 11 до нуля, а кількість необхідних документів - з 37 до одного.

Нагадаємо, 30 липня Зеленський підписав указ про електронні послуги в Україні.

Як повідомлялося, команда президента Володимира Зеленського планує прискорити перепис населення України і провести його в грудні 2019 року. У свою чергу Кабінет міністрів і Держстат запланували проведення перепису на 2020 рік.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі