У Донбасі не планується подальше розведення до "нормандського саміту" – комітет нацбезпеки

Поділитися
У Донбасі не планується подальше розведення до "нормандського саміту" – комітет нацбезпеки © Операція Об'єднаних сил / Facebook
Наказ чіткий – три населені пункти і далі чекаємо на зустріч, каже Олександр Завітневич.

На сході України не проводитимуть розведення військ на інших ділянках до зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки", заявив голова парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

"Що мені відомо: розвели у цих трьох населених пунктах – і все. Так, Генштаб вивчає інші ділянки на 400 км фронту. Але ніяких завдань ані верховний головнокомандувач, ані міністр, ані начальник Генштабу по інших ділянках не ставили. Наказ чіткий – три населені пункти і далі чекаємо на зустріч нашого президента у "нормандському форматі", - зазначив голова комітету в інтерв'ю ВВС News Україна.

На думку Завітневича, за результатами зустрічі ухвалюватимуть рішення про наступні етапи розведення у Донбасі. За його інформацією, "нормандський саміт" має відбутися до кінця року.

Як повідомлялося, 9-11 листопада відбулося розведення військ у районі Богданівки і Петрівського на Донеччині. З позицій відвели 42 українських бійців і три бойових машини піхоти. Військовослужбовці мають відійти на 1 км від своїх позицій і зайняти нові.

З 29 по 31 жовтня тривало розведення в районі Золотого на Луганщині. Займані позиції залишив 21 військовослужбовець Збройних сил України. Відведення ЗСУ почалося незважаючи на відсутність семиденного режиму "тиші" і регулярні обстріли бойовиків.

Перед початком розведення президент Володимир Зеленський особисто гарантував безпеку мешканцям "сірої зони", пообіцявши, що правопорядок на дільницях розведення підтримуватимуть поліція і Нацгвардія.

У червні, ще до узгодження чергового "хлібного перемир'я", українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської.

Детальніше про відведення підрозділів Об'єднаних сил із займаних позицій і прогнозовані наслідки цього кроку читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна Зеленського: чи можна зупинити Путіна розведенням?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі