До ОРДО прибув черговий російський "гумконвой" – ОБСЄ

Поділитися
До ОРДО прибув черговий російський "гумконвой" – ОБСЄ "Гуманітарною допомогою" Росія, як правило, маскує постачання зброї терористам "Л/ДНР" © joinfo.ua
В останній раз "гуманітарна допомога" терористам "від Росії дл терористів "ДНР" надходила у липні цього року.

На територію окупованих Росією районів Донецької області України увійшов чергової російської так званий "гуманітарний конвой", вже 86-й за рахунком, повідомляється в звіт Спостережної місії ОБСЄ в Украинесо посиланням на інформацію з контрольованих РФ пунктів пропуску "Гуково" і "Донецьк".

"24 жовтня о 06:47 (за московським часом) 86-й російський конвой прибув до пункту пропуску "Донецьк". Всього прикордонники і митники Російської Федерації перевірили 16 транспортних засобів перед тим, як вони проїхали на територію України. Усі 16 транспортних засобів повернулися в Російську Федерацію о 14:00 24 жовтня", – сказано у звіті.

Як відзначають спостерігачі ОБСЄ, у складі конвою було 15 вантажівок та одна машина супроводу. Дві машини несли на собі розпізнавальні знаки МНС РФ, ще дві – написи "Гуманітарна допомога від Російській федерації", інші були цивільними вантажівками без розпізнавальних знаків.

Ввезення "гуманітарної допомоги" з РФ здійснюється з грубим порушенням норм міжнародного й українського законодавства, без допуску українських прикордонників до огляду вантажу.

Військовослужбовці Об'єднаних сил неодноразово повідомляли, що обстріл їхніх позицій посилюється після того, як бойовики отримують підкріплення з так званими "гумконвоями". Українські розвідники знаходили в російській "гуманітарці" зброю та боєприпаси.

У червні минулого року тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан заявив про те, що Росія маскує так звані "гуманітарні конвої" для військових поставок в окупований Донбас.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі