До Верховного суду надійшли позови мешканки Баришівки, яка раніше відмовилася від претензій до SkyUp

Поділитися
До Верховного суду надійшли позови мешканки Баришівки, яка раніше відмовилася від претензій до SkyUp Оксана Пасенко каже що не зверталася навіть до суду першої інстанції, але дві її скарги вже зареєстровані в Касаційному суді Верховного суду © Радіо Свобода
Оксана Пасенко стверджує, що не подавала позову до Баришівського суду і не користувалася послугами авіаперевізника.

Мешканка Бврышевки Київської області Оксана Пасенко, яку Баришівський районний суд вказав в якості позивача в постанові про призупинення ліцензії авіакомпанії SkyUp, нібито звернулася до Верховного суду, передає "Радіо Свобода".

На офіційному порталі судової влади розміщено інформацію про дві скарги, подані до Касаційного цивільного суду Верховного суду України від імені Оксани Пасенко. Предметом скарг вказані "захист прав споживачів" і "припинення дії, яка порушує право і примусове виконання обов'язку в натурі". Як з'ясували журналісти, позивач намагається домогтися виконання рішення Баришівського суду щодо SkyUp.

Радіо Свобода

Проте раніше сама Пасенко повідомила журналістам проекту "Схеми", що ніяких позовів до Баришівського суду не подавала і послугами авіакомпаній не користувалася. Більш того, вона написала заяву про відмову від позову і звернулася до поліціюї у зв'язку з використанням персональних даних без її відома.

В авіакомпанії SkyUp, котра оскаржує рішення Баришівського суду в Київському апеляційному суді, назвали обидві касаційні скарги безглуздими.

За даними компанії, одна зі скарг стосується відкриття апеляційного провадження за заявою SkyUp, друга – ухвали Київського апеляційного суду про зупинення провадження до розгляду питання про відвід судді.

"На момент подачі скарги дане питання вже було вирішене, відвід задоволено, призначено новий склад суду. Тому, обидві ці касаційні скарги, на нашу думку, абсолютно безглузді", - пояснив директор з юридичних питань SkyUp Airlines Дмитро Толкачов.

Ухвалу щодо призупинення ліцензії SkyUp суддя Баришівського суду Олена Литвиненко винесла 24 травня і незабаром пішла у відпустку. В якості претензій у позові було вказано "системне невиконання зобов'язань перед клієнтами" і "затримку рейсів".

Компанія SkyUp оскаржила рішення суду, вказавши, що позов подала людина, яка ніколи не була її клієнтом.

Мешканка Баришівки Оксана Пасенко підтвердила цю інформацію. За її словами, вона послугами авіакомпанії не користувалася й до суду не зверталася, а документи загубила.

Державна авіаційна служба, отримавши копію ухвали Баришівського суду про призупинення дії ліцензії авіакомпанії SkyUp, попросила суд роз'яснити рішення.

У червні ДБР відкрило кримінальне провадження стосовно судді Литвиненко, а наступного місяця вона написала заяву про звільнення з посади.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі