Доба в зоні ООС: дев'ять ворожих обстрілів, в українських військових без втрат

Поділитися
Доба в зоні ООС: дев'ять ворожих обстрілів, в українських військових без втрат Втрат внаслідок обстрілів серед військовослужбовців Об'єднаних сил не зафіксовано
З початку доби, 28 листопада, бойовики в Донбасі вогневої активності не проявляли.

Підтримувані Росією збройні угруповання "ЛДНР" протягом минулої , 28 листопада, дев'ять разів порушили режим припинення вогню, застосувавши гранатомети різних систем та стрілецьку зброю, з великокаліберними кулеметами включно, повідомили в п'ятницю в Штабі ООС.

"В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" російські окупаційні війська здійснили чотири обстріли: неподалік Новолуганського і Шумів – з РПГ, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; поблизу Троїцького - зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів; біля Майорська – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що бойовики здійснили також п'ять ворожих обстрілів в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання " СХІД": неподалік Новотроїцького – з ручних протитанкових гранатометів; поблизу Березового – зі стрілецької зброї; біля Красногорівки – з СПГ та великокаліберних кулеметів у районі Мар'їнки – з РПГ, підствольних гранатометів та стрілецької зброї; поблизу Водяного, що на Приазов'ї - зі станкових протитанкових гранатометів.

"Вчора, 28 листопада, втрат внаслідок обстрілів серед військовослужбовців Об'єднаних сил не зафіксовано", - додали військові.

З початку доби, 28 листопада, бойовики в Донбасі вогневої активності не проявляли.

Напередодні повідомлялося, що в Донбасі за добу, 28 листопада, бойовики дев'ять разів порушили режим тиші, обстрілюючи позиції ОС з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Поранень внаслідок обстрілів зазнали два військовослужбовці. Ще один воєнний отримав бойову травму.

З 29 по 31 жовтня тривало відведення ЗСУ від Золотого на Луганщині, 9-11 листопада відбулося розведення в районі Богданівки і Петрівського на Донеччині.

Детальніше про виведення підрозділів Об'єднаних сил з займаних позицій і прогнозовані наслідки цього кроку читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна Зеленського: чи можна зупинити Путіна розведенням?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі