Другий етап нового обміну ще не сформувався – Москалькова

Поділитися
Другий етап нового обміну ще не сформувався – Москалькова Дата нового обміну поки не визначена © Wikimedia commons
У списку омбудсмена РФ 36 осіб.

Другий етап процедури обміну утримуваними особами між Україною і Росією ще не сформувався, про дату говорити поки зарано. Про це заявила уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова, передають "РИА Новости".

"У мене сьогодні у списку 36 осіб, які перебувають у зоні моєї особливої уваги. Поки другий етап, мені здається, що ще не сформувався. Щодо часу особисто мені поки не зрозуміло", – сказала російський омбудсмен.

Раніше глава МЗС України Вадим Пристайко повідомив про те, що процес переговорів щодо обміну перебуває на вирішальній стадії. За його словами, новий обмін буде більш складним, у ньому братимуть участь кілька груп людей. За словами президента Володимира Зеленського, дата нового обміну стане відома після саміту в нормандському форматі.

У Кремлі заявили, що нібито підтримують обмін у форматі "всіх на всіх".

Як повідомлялося, 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі "35 на 35". РФ повернула до України 24 полонених моряків і 11 політв'язнів: Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олексія Сизоновича, Павла Гриба, Едема Бекірова, Євгена Панова й Артура Панова.

Докладніше читайте в спецтемі DT.UA "Повернення бранців Кремля додому", а також у матеріалі Володимира Кравченка "За будь-яку ціну?".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі