ДТП на Вінниччині: В річку Рось потрапили 800 літрів хімікатів

Фото
Поділитися
У поліції повідомили, що гербіциди та стимулятори росту були вкрадені у місцевих фермерів.

У Вінницькій області перекинувся мікроавтобус, який перевозив гербіциди та стимулятори росту рослин. В результаті ДТП близько 800 літрів хімікатів потрапили в притоку річки Рось, повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

В обласній поліції уточнили, що вранці неділі, 9 червня, мікроавтобус без номерних знаків злетів з закругленої ділянки дороги з'їхав у ставок поблизу села Збаржівка і загорівся. Вогонь пошкодив каністри з хімікатами, вони, а також продукти їх горіння потрапили в притока річки Рось. За даними слідства, гербіциди та стимулятори росту були викрадені у фермерських господарствах Козятинського і Липовецького районів.

Повідомлення поліцейських і рятувальників щодо часу аварії різняться. У поліції стверджують, що ДТП сталося о 9:00, а в ДСНС повідомляють про п'яту ранку.

Рятувальники витягли згорілий автобус і пошкоджені каністри з води. Експерти екологічної інспекції та Держспоживслужби відібрали проби води із ставка і річки Рось. Результати химикобиологического аналізу повинні бути готові 10 червня.

У місцях водозабору і водосховищах здійснюється моніторинг рівня забруднення води. Громадянам рекомендують утриматися від купання, вилову риби та водопою худоби.

Прийнято рішення про припинення водозабору для потреб мешканців Білої Церкви Київської області з 23:00 неділі. У місті відключать водопровід, запасів води повинно вистачити на добу, після цього здійснюватиметься її підвіз.

Слідчим відділом Погребищенського відділення поліції зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 242 Кримінального кодексу (порушення правил охорони вод). Максимальне передбачене статтею покарання – п'ять років позбавлення волі.

За фактом крадіжки гербіцидів відкриті справи за ч 3 і ч. 5 ст. 185 КК (крадіжка). Якщо особи підозрюваних буде встановлено, а їхню вину доведено в суді, їм загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Детальніше про відповідальність за забруднення навколишнього середовища читайте в матеріалі Любомири Тимощук "Штрафи за сміття: в очікуванні істотних змін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі