Дубілет розповів про головні проблеми іноземців в Україні

Поділитися
Дубілет розповів про головні проблеми іноземців в Україні
Міністр вважає, що громадянам інших держав в Україні дуже складно.

Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет заявив, що в українському законодавстві існує низка перешкод для іноземців для перебування в країні, зокрема і з тих країн, з якими в України є безвізовий режим.

"Тема важлива, враховуючи, що ми боремось за іноземні інвестиції. Ділюся з вами топ проблемами, які ми виявили", - написав Дубілет в понеділок вранці.

Номером один, за його словами, є проблема залишитися більше, ніж на 90 днів.

"Залишитись просто так не можна, має бути привід (хвороба, робота, одруження тощо). Необхідно зібрати значний пакет документів, аж до документів про власника орендованої квартири. У готелі, до речі, залишатися не можна. На практиці багато іноземців просто порушують ці правила і потім платять штраф. Теж не дуже приємна процедура", - зазначає міністр.

Пункт два, за його словами, - труднощі щодо отримання дозволу на роботу/навчання і т.д. Міністр зазначив, що саме це явище викликає в іноземців особливу "любов" до нашої країни.

"Якщо, наприклад, європеєць захоче працювати в Україні, то для цього йому потрібно виїхати за кордон і отримати візу там. У Києві це зробити не можна. Це стосується всіх країн, не тільки безвізових", - зазначив він.

При цьому отримати робочу візу, тимчасовий або постійний дозвіл на проживання потрібно робити через особисті візити в держоргани.

"Це і для іноземців незручно, і витрати для бюджету. Хороша новина в тому, що Україна вміє надавати е-сервіси для іноземців - так працює електронна віза для країн на зразок Австралії. За таким принципом потрібно зробити е-сервіси і тут", - вважає Дубілет.

Ще однією проблемою міністр вважає банківські рахунки.

"Рахунки в українських банках іноземцям відкриваються складно і не завжди. Це настільки зарегульоване питання, що часто банки вважають за краще з цим взагалі не зв'язуватись. …

Особисто я вважаю, що теоретично для іноземців (не тільки тих, хто в Україні) можна зробити відкриття рахунків повністю дистанційним (за допомогою сервісів на кшталт Equifax). Українська економіка від цього сильно б виграла", - додав урядовець, зазначивши, що на цьому список проблем далеко не закінчується.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет міністрів вдосконалив порядок надання громадянства особам, яких переслідують з політичних мотивів через захист України, її територіальної цілісності та суверенітету.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі