Двох топ-менеджерів "Спецтехноекспорта" заарештували з правом застави

Поділитися
Двох топ-менеджерів "Спецтехноекспорта" заарештували з правом застави Директора дочірньої компанії "Укроборонпрому" відправили в СІЗО © Прокуратура Одеської області / Facebook
Владислав Бельбас і Денис Панасенко зможуть покинути ізолятор за 7 5 мільйонів гривень

Директор держпідприємства "Спецтехноекспорт" Владислав Бельбас і колишній заступник директора департаменту контракту №1 цієї компанії Денис Панасенко заарештовані з правом застави. Бельбас зможе покинути ізолятор після внесення 7 мільйонів гривень. Сума застави для Панасенка складає 5 мільйонів. Такі запобіжні заходи підозрюваним у розтраті коштів держпідприємства обрав Солом'янський районний суд Києва в середу, 6 березня, передає "ТСН".

Як повідомлялося, 4 березня детективи НАБУ затримали п'ятьох колишніх і діючих топ-менеджерів ДП "Спецтехноекспорт" - дочірнього підприємства держконцерну "Укроборонпром", що займається експортом продукції і послуг військового і подвійного призначення.

Серед затриманих – колишній і чинний директори, колишній заступник директора "Спецтехноэкпорта", а також два підприємця - екс-заступник директора департаменту контракту №1 і екс-начальник одного з відділів компанії.

Їх підозрюють в організації злочинної схеми з розтрати 55,5 мільйонів гривень держпідприємства.

За даними слідства, керівництво "Спецтехноекспорта" у 2009 році уклало договір з іноземною компанією з супроводу одного з зовнішньоекономічних контрактів. Згідно з контрактом, "Спецтехноекспорт" мав поставити Міністерству оборони Індії продукцію "Заводу 410 ЦА". До супроводу контракту була залучена компанія-посередник з Об'єднаних Арабських Еміратів. Вона мала від імені та в інтересах "Спецтехноекспорту" укласти і виконати контракт. Однак компанія-посередник отримала в 2015 році 2 мільйони 225 тисяч доларів, але ніяких послуг ДП не мала.

Досудове слідство у даній справі НАБУ розпочало грудня 2017 року.

"Дзеркало тижня. Україна" неодноразово публікувало матеріали про корупцію та масштабні зловживання в оборонному секторі. Докладніше читайте у матеріалі DT.UA "Злочинні схеми в оборонпромі: чому розслідування Bihus.Info не може бути фейковим" та статті Дмитра Менделєєва "Мародери країни відрубаних рук" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі