Джемілєв сподівається незабаром обговорити з Ердоганом звільнення українських політв'язнів

Поділитися
Джемілєв сподівається незабаром обговорити з Ердоганом звільнення українських політв'язнів Останній раз Джемілєв обговорював з Ердоганом питання українських політв'язнів у липні цього року
На даний момент Мустафа Джемілев не знає, що турецькій стороні вже вдалося зробити в цьому напрямку.

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв сподівається, що найближчим часом він зустрінеться з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і обговорить питання звільнення українських політв'язнів у Росії. Про це він заявив під час прес-конференції з нагоди річниці визволення незаконно засуджених в аннексированном Криму заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза

"Остання розмова з Ердоганом у нас була на цю тему цього року в липні... Ердоган мені особисто сказав так: "Ну так, звичайно, я постараюся зробити все, що в моїх силах, але ви говорите про 90 з гаком політв'язнів. Звичайно, будемо говорити про всіх, але якщо бути реалістами, то давайте хоча б кілька імен", - заявив Джемілєв.

Він додав, що того разу назвав кілька прізвищ українських політв'язнів, а в подальшому Туреччина через Міністерство закордонних справ за запитом Ердогана запросила повний список бранців Кремля.

За словами Джемілєва, поки він не знає, що саме турецька сторона вже змогла зробити в цьому напрямку.

"Я думаю, найближчим часом у нас буде зустріч з Ердоганом, ми про це будемо розмовляти", - зазначив Джемілєв.

Раніше президент України Петро Порошенко у рамках участі в роботі Генеральної асамблеї ООН зустрівся з Ердоганом.Він закликав турецького колегу сприяти звільненню українців – політичних бранців Кремля.

Нагадаємо, що Україна передала Туреччині список незаконно утримуваних у Росії українців. Як повідомив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, Ердоган має намір обговорити зі своїм російським колегою Володимиром Путіним можливість звільнення бранців Кремля.

У жовтні минулого року результатом переговорів російського та турецького лідерів стало звільнення заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова й Ахтема Чийгоза. Окупанти Криму передали їх Туреччині, звідки вони повернулися до Києва.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі