Ексдепутат-утікач Онищенко купив квиток на лоукост до Києва

Поділитися
Ексдепутат-утікач Онищенко купив квиток на лоукост до Києва Онищенко обіцяє повернутися до України, але на квитку явно зекономив © equestrian.ru
Лещенко стверджує, що Онищенко не повернеться в Україну, так як вже оформив вид на проживання в Італії.

Депутат Верховної Ради восьмого скликання Олександр Онищенко, підозрюваний у корупції, повідомив про свою готовність повернутися в Україну і навіть купив квиток на рейс до Києва.

"Я думаю, вже прийшов час", - заявив ексдепутат у коментарі виданню KyivPost.

На підтвердження своїх слів Онищенко вислав редакції копію квитка на літак, який прилетитить до Києв 13 грудня. Однак журналістів насторожило те, що ексдепутат вирішив скористатися послугами лоукостера Ryanair.

"Політ на Ryanair був би не в стилі Онищенко. Мільйонер-уродженець Росії - один з найодіозніших членів попереднього українського парламенту... Він звик до реактивного способу життя із плаванням у Середземному морі, вечірками з моделями і голлівудськими знаменитостями, такими як Єва Лонгорія і Періс Хілтон", - йдеться у публікації. Її автори також нагадали, що Національне антикорупційне бюро вважає Онищенка організатором схеми з розкрадання 125 млн доларів у газодобувній галузі.

Колишній колега Онищенка по парламенту минулого скликання Сергій Лещенко також сумнівається, що втікач скористається купленим квитком. За інформацією Лещенка, Онищенко може попрямувати до Італії, де йому надали дозвіл на проживання.

"Щось мені підказує, що Онищенко не повернеться. Бо ходять чутки про те, що він отримав 10-річний вид на проживання в Італії", - написав ексдепутат на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю, 29 листопада.

Лещенко стверджує, що Онищенко придбав квиток і ознайомив іспанську юстицію з планом повернення до України, щоб уникнути процедури примусової екстрадиції.

"Онищенко взяв зобов'язання повернутися в Київ 13 грудня. Щоб не йти по процедурі примусової видачі Україні, Онищенко погодився на добровільну екстрадицію і для цього пред'явив іспанському суду детальний план своєї подорожі додому. А щоб підтвердити серйозність своїх намірів, він навіть купив квиток на лоукост Ryanair "Барселона - Київ", - пояснив ексдепутат.

Напередодні директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що Онищенко програв суди в Іспанії, не зміг оскаржити екстрадицію і має повернутися в Україну в грудні. При цьому Ситник не виключив, що ексдепутат спробує втекти до Німеччини або іншої європейської країни.

27 липня минулого року в НАБУ відзвітували про завершення досудового розслідування справи про розкрадання коштів "Укргазвидобування". Основним підозрюваним у "газовій справі" є народний депутат-утікач Олександр Онищенко. Він не з'явився в прокуратуру для вручення обвинувального акта, і суд дозволив заочне провадження у "газовій справі".

За даними слідства, Онищенко є організатором і керівником злочинної організації, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року протиправно заволоділи понад 1,6 млрд гривень від реалізації природного газу. Внаслідок таких дій "Укргазвидобуванню" (100% акцій належать "Нафтогазу") було нанесено збитки на суму понад 740 млн гривень.

Слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. Серед них - двоє близьких людей, які виконували роль організаторів, решта - працівники "Укргазвидобування", юрист, фінансисти, керівники компаній.

Вобмеро підозрюваних визнали свою провину й уклали угоди зі слідством. Розслідування ролі ще 12 осіб також завершено: обвинувальні акти щодо них скеровані до суду. Семеро підозрюваних, у тому числі й Онищенко, перебувають у розшуку.

Розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із "Укргазвидобуванням", почалося в грудні 2015 року. У липні 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. На момент голосування він уже втік за кордон. Наразі депутат перебуває в національному розшуку. Інтерпол не став оголошувати в розшук втікача.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі