Екшн по-львівськи: група молодиків увірвалася на сесію міськради

Поділитися
Екшн по-львівськи: група молодиків увірвалася на сесію міськради Під час штурму не обійшлося без сутичок © Львівська міськрада
Активісти вимагали у депутатів "дати оцінку" матеріалам одного з інтернет-видань.

Група активістів ГО "Об'єднання добровольців", "Розвиток громади", "Українська спілка учасників АТО", "Шквал" та інших вранці 12 грудня прорвалися до Львівської міської ради і ледь не зірвали сесію, повідомляє Zaxid.net.

Під час штурму активісти вибили двері, побили вікна та пошкодили інше майно, не обійшлося і без сутичок із поліцією і членами "муніципальної варти". Декілька посадовців стверджують, що нібито отримали від активісті погрози на свою адресу.

"Сьогодні, 12 грудня, в приміщенні Шевченківської районної адміністрації мало би відбутись чергове засідання сесії Львівської міської ради. Однак невідомі особи увірвались до приміщення районної адміністрації, вибивши вхідні двері та пошкодивши інше майно", - розповідають у міськраді.

За версією посадовців. Серед "штурмовиків" були й ті, хто раніше вже виламував двері мерії і обливав чиновників "невідомою речовиною".

Зайшовши до сесійної зали, активісти забажали, аби їм дали слово. Причиною штурму вони називають матеріали Zaxid.net "Львівські тітушки – хто вони?" та "Ідентифікація тітушок". Окрім того, активісти вимагали від депутатів загалом "дати оцінку" публікаціям сайту.

Після того, як 47 депутатів проголосували за створення робочої групи, яка вивчить, у чому полягає конфлікт, і дасть оцінку діям журналістів, активісти залишили залу, а депутати змогли розпочати сесію.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу, санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Затриманих поки що немає.

Увага! Відео містить ненормативну лексику та сцени насильства.

Як повідомлялося, мера Львова Андрія Садового підозрюють у зловживаннях під час операцій із земельними ділянками на території Рясно-Руської сільської ради Львівської області, які завдали державі збитків на суму понад 93,5 млн гривень.

21 листопада прокурори САП вручили Садовому офіційну підозру у зловживанні владою. 27 листопада Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави та зобов'язав міського голову Львова прибувати до детектива, прокурора, слідчого чи суду на кожну вимогу, але вже 4 грудня запобіжний захід було змінено.

Львів планував побудувати великий індустріальний парк площею майже 25 га в мікрорайоні Рясне-2 ще в 2016 році. Того ж року Генпрокуратура порушила кримінальне провадження за фактом продажу 20 га землі керуючій компанії СТР (дочірня компанія голландського гіганта нерухомості виробничого призначення в країнах Центральної і Східної Європи), звинувативши міську владу в тому, що ціна суттєво занижена. Наприкінці 2017 року Садовий заявив, що ЛМР і Рясно-Руська сільрада "знайшли порозуміння і компроміс у питанні погодження меж". Питання повинні були затвердити міська і сільська ради, а потім ВРУ, але остання його не розглядала.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі