Екскурсія в Чорнобиль: навіщо це потрібно

Поділитися
Екскурсія в Чорнобиль: навіщо це потрібно Серіал "Чорнобиль" викликала туристичний бум у Зоні відчуження © Радіо Свобода
Популярність серіалу НВО зробила Зону відчуження неймовірно привабливою для туристів.

Міні-серіал "Чорнобиль", який нещодавно випустили канали НВО і Sky, привів до зростання кількості туристів, які їдуть в Чорнобильську зону. За даними управління туризму та промоції КМДА, до кінця цього року Зону відчуження відвідає 100 тисяч туристів.

Разом з тим, для поїздок туди існують й інші причини, не тільки бум навколо гучного шоу.

Зануритися в минуле

Люди, які залишали Прип'ять, не знали, що їдуть назавжди. Тому в мертвому місті збереглося безліч речей, які можуть розповісти про його жителів і їхній побут. Приїхавши туди, можна відчути себе ніби в СРСР.

Побувати в найбільш безлюдному лісі Європи

На на території, що що звільнилися від впливу людей, повертаються дикі тварини, їх вже налічується близько 400 видів. Наприклад, був зафіксований лісовий кіт, зустрічаються вовки, козулі, орли, олені, і навіть ведмеді і зубри.

Розвіяти міфи

Мабуть, кожен в нашій країні, а може і за її межами, чув страшні історії про Зону відчуження. Наприклад, про те, що там водяться двоголові тварини. Разом з тим, поїздка в неї може розкрити правду і розвіяти деякі міфи.

Дізнатися, що відбувається біля реактора

Незважаючи ні на що, Чорнобиль – місто робоче. Там проживають ті, хто обслуговує АЕС. Воно, звичайно, не схоже на звичні жваві міста, але на вулицях іноді можна зустріти перехожих.

Побачити "Дугу"

Недалеко від реактора розташовується дивна конструкція, "Дуга". На картах вона позначалася як піонерський табір. Це радянська радіолокаційна станція "Дуга" (вона ж "Російський дятел"), створена для виявлення пусків міжконтинентальних балістичних ракет. Ця масштабна металева конструкція (довжина однієї антени – 460 метрів, висота – 150. Другох відповідно – 230 метрів і 100 метрів) будувалася для того, щоб приймати сигнали безпосередньо "з-за обрію" – Європи і навіть Північної Америки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі