Експерт: Найуразливіша частина будь-якої системи – це людина

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Експерт: Найуразливіша частина будь-якої системи – це людина В Україні ще не зовсім усвідомлена необхідність захисту даних
Інформаційна інфраструктура піддається злому значно складніше, ніж люди, які працюють з цією інфраструктурою, стверджує експерт з кібербезпеки.

Прихід віртуального світу у людське життя приніс не тільки багато можливостей, але і багато викликів. Питання забезпечення захисту даних, питання кібербезпеки в останні роки постає дуже гостро. Однак насправді зламати інформаційну інфраструктуру значно складніше, аніж впливати на неї через операторів цієї інфраструктури – людей, каже експерт з кібербезпеки, співзасновник компанії Наскеп і школи "білих" хакерів Єгор Аушев в своєму інтерв'ю для ZN.UA.

За словами експерта, "людський фактор" грає дуже велику роль у забезпеченні кібербезпеки.

"Саму інфраструктуру зламати складніше, ніж хакнути людину, котра працює з цією інфраструктурою. Тому що люди не люблять дотримуватися правил, а часом цих правил для них взагалі не існує. Але є таке поняття як кібергігієна - базовий набір інструментів, якими повинен оперувати кожен користувач... В нашій країні ще не зовсім усвідомлена необхідність захисту даних, а значить і рівень кібербезпеки досить низький", – зазначає Аушев.

Нагадаємо, що у жовтні минулого року президент Петро Порошенко підписав закон "Про основні засади забезпечення кібербезпеки України". Документ визначає основні об'єкти кіберзахисту, які в сукупності складають критичну інфраструктуру країни, принципи забезпечення кібербезпеки та національну систему кібербезпеки. Також в законі прописані правові та організаційні основи захисту інтересів людини і громадянина, суспільства та держави, національних інтересів України у кіберпросторі, повноваження і обов'язки держорганів, підприємств, установ, організацій та громадян.

Детальніше про кібербезпеку, захист особистих даних, хакерство та уразливість нинішніх цифрових технологій читайте в інтерв'ю Інни Ведернікової з експертом з кібербезпеки, співзасновником компанії Haсken і школи "білих" хакерів Єгором Аушевим спеціально для тижневика "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі