Епіфаній анонсував візит патріарха Варфоломія до України

Поділитися
Епіфаній анонсував візит патріарха Варфоломія до України У Києві чекають на главу Вселенського патріархату
Предстоятель ПЦУ висловив упевненість, що ще кілька помісних церков визнають українську церкву в 2020 році.

Предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній повідомив, що найближчим часом Україну відвідає Вселенський патріарх Варфоломій. Про візит глави Константинопольської православної церкви, першої в диптиху православних церков, голова ПЦУ повідомив на урочистій літургії у Свято-Михайлівському золотоверхому соборі в Києві в неділю, 15 грудня, передає "5 канал".

Епіфаній також повідомив, що в 2020 році ПЦУ визнають і вступлять з нею в євхаристійне спілкування ще кілька помісних православних церков.

Недільна урочиста літургія була присвячена першій річниці Об'єднавчого Собору і створення канонічної української помісної церкви. На святкування прибули константинопольські екзархи на чолі з митрополитом Еммануїлом Галльським, які проводили Собор у Києві рік тому.

П'ятий президент України Петро Порошенко був на літургії і привітав ПЦУ. Чинний глава держави Володимир Зеленський найважливішу для українського православ'я дату проігнорував.

Читайте також: Зеленський повідомив, про що спілкувався з Варфоломієм

6 січня Україна отримала Томос про автокефалію ПЦУ, підписаний Вселенським патріархом Варфоломієм. 15 грудня 2018 року на Об'єднавчому соборі в Софії Київській предстоятелем помісної церкви було обрано митрополито Переяславського і Білоцерківського Епіфанія.

Протягом року крім Вселенського патріархату ПЦУ визнали Елладська православна церква й Олександрійський патріархат. Російська православна церква намагається блокувати цей процес.

Докладніше про перемоги і поразки першого року відновлення незалежності української церкви читайте в матеріалі Катерини Щоткіної "Така різна єдність" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі