Фігуранта другої бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" помістили в карцер через годинник

Поділитися
Фігуранта другої бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" помістили в карцер через годинник 15 листопада російський суд почне розглядати по суті цю "справу Хізб ут-Тахрір" © Крим.Реалії
Сейран Салієв перебуватиме в карцері п'ять днів.

Сейрана Салієва, фігуранта другої бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір", відправили в карцер СІЗО у Ростові-на-Дону. Як повідомив адвокат Еміль Курбедінов, він перебуватиме там п'ять днів.

Дружина Салієва Муміне зазначила, що чоловіка помістили в карцер через його годинник, який виявили під час одного з обшуків камери.

"Він пояснив, що він потрібен йому для того, щоб вчасно здійснювати п'ятиразовий намаз. Я так розумію, конвоїри пообіцяли годинник йому повернути і не повернули. На знак протесту пізніше Сейран відмовився заходити за перерахунком у камеру. За це його помістили в карцер", – розповіла жінка у коментарі "Крим.Реалії".

У п'ятницю, 15 листопада, російський суд почне розглядати по суті другу бахчисарайську "справу Хізб ут-Тахрір".

У жовтні 2017 року були заарештовані шість жителів Бахчисараю: Тімур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Белялов, Сейран Салієв, Сервер Зекір'яєв і Ернес Аметов. ФСБ інкримінує їм участь в організації "Хізб ут-Тахрір", яка заборонена в Росії.

У травні минулого року у Криму затримали координатора організації "Кримська солідарність" Сервера Мустафаєва та жителя села Долине Едема Смаілова. Звинувачення проти них долучили до бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір".

Захисники заарештованих і засуджених у "справах Хізб ут-Тахрір" вважають переслідування вмотивованим за релігійною ознакою. Правоохоронні органи РФ переслідують переважно кримських татар, українців, росіян, таджиків, азербайджанців і кримчан іншого етнічного походження, які сповідують іслам. Однак міжнародним правом заборонено запроваджувати на окупованій території законодавство держави-окупанта.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі