Фігуранту скандалу навколо "Укроборонпрому" оголосили про підозру

Поділитися
Фігуранту скандалу навколо "Укроборонпрому" оголосили про підозру Рогозу підозрюють у несплаті податків
Після експертизи переписки Андрія Рогози підозру можуть оголосити іншим фігурантам справи.

Андрію Рогозі, керівнику підприємства "Оптимумспецдеталь", яке входить до складу державного концерну "Укроборонпром", оголосили про підозру в ухиленні від сплати податків на суму 26,6 млн грн., повідомив на своїй сторінці у Facebook генеральний прокурор України Юрій Луценко. Андрій Рогоза фігурує у скандалі щодо махінацій в оборонному секторі.

"Як я заявляв раніше, справа ГПУ про кримінальну діяльність "Оптимумспецдеталь" при поставці товарів "Оборонпрому" вийшла на фінал. Після отримання остаточного Акту податкової перевірки керівнику фірми було оголошено про підозру в ухиленні від сплати податків на суму 26,6 млн грн. Після експертизи переписки Рогози можливими стануть і підозри іншим фігурантам провадження", - написав Луценко.

Луценко нагадав, що у цій же справі Рогозі та двом його співучасникам - працівникам Служби безпеки України ще в 2018 було пред‘явлене обвинувачення в шахрайстві, яке по зараз по суті розглядається в Печерському суді.

"Оцінка дій високопосадовців, директорів держпідприємств та пов‘язаних з ними осіб по іншим, корупційним, статтям є виключною підслідністю НАБУ, яке веде відповідну справу з 2016 року", - додав Луценко.

Згідно з третьою частиною розслідування Bihus.Info, керівник держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін санкціонував придбання російського авіаустаткування з багаторазовою націнкою у компанії, підконтрольної синові першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря і його бізнес-партнерів. Особисто Букін отримав за цю операцію 10 тисяч доларів "відкату", а Гладковський-старший – 30 тисяч доларів.

Раніше команда журналістських розслідувань Bihus.Info, опублікувала матеріал про масштабні розкрадання в "Укроборонпромі", до якої причетні посадові особи, наближені до президента Петра Порошенка. Зокрема, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор, його друг і безнес-партнер Віталій Жуков, а також Андрій Рогоза.

Національне антикорупційне бюро відкрили кілька нових справ за фактом масштабних розкрадань в оборонній сфері України. Розслідування розпочато за ч .5 статті 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

25 лютого детективи НАБУ та прокурори САП затримали колишнього та чинного директорів підприємства "Спецтехноекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром". Їх підозрюють у розтраті 2,22 мільйонів доларів.

"Дзеркало тижня. Україна" неодноразово публікувало матеріали про корупцію та масштабні зловживання в оборонному секторі. Докладніше читайте у матеріалі DT.UA "Злочинні схеми в оборонпромі: чому розслідування Bihus.Info не може бути фейковим" та статті Дмитра Менделєєва "Мародери країни відрубаних рук" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі