Філарет прокоментував своє інтерв'ю російським пропагандистам

Поділитися
Філарет прокоментував своє інтерв'ю російським пропагандистам На думку Філарета, він нічого поганого не зробив. Хоча, на всяк випадок, шкодує
Він заявив, що треба звертати увагу на те, "що сказав патріарх", а зовсім-де не на те, "кому сказав".

Інтерв'ю російському пропагандистському каналу "Росія 24", яке дав почесний патріарх Православної Церкви України Філарет, викликало дуже негативну реакцію української громадськості, що для самого церковного діяча стало великою несподіванкою, заявив сам Філарет в інтерв'ю Громадському.

"Я даю інтерв'ю всім, хто до мене звертається. Але я не думав, що буде така негативна реакція на інтерв'ю, яке я давав ворожому каналу. Тому що я і українським каналам даю інтерв'ю, але вони перекручують мої слова, або вибирають ті чи інші слова і дають свої коментарі", – заявив він.

За словами Філарета, зараз більшість українських ЗМІ нібито спрямовані на "знищення Київського патріархату".

"Тому до цієї інформації потрібно підходити з цих позицій – підтримують Київський патріархат, тобто незалежну церкву, не підтримують", – додав він.

При цьому він зазначив, що "дав ворожому каналу правдиву інформацію".

"Він не підтримує, але він не спотворив те, що я сказав. І це вже має велике значення, тому що світ, хоч і через ворожий голос, але почув правду. Одні звертають увагу на те кому, дав інтерв'ю, а інші звертають, що сказав патріарх. Так от треба звертати увагу на те, що сказав патріарх, а не кому сказав", – заявив патріарх, хоч і додав при цьому, що, можливо, він "помилився в тому, що дав інтерв'ю такому каналу".

Нагадаємо, нещодавно Філарет дав інтерв'ю рупору кремлівської пропаганди, телеканалу "Росія 24", у якому розкритикував томос і ПЦУ. У ПЦУ поведінку Філарета пояснили "хворобою" і закликали "молитися за тілесне і духовне здоров'я" почесного патріарха.

Раніше повідомлялося, що синод Православної церкви України ухвалив рішення позбавити Філарета права управління Київською єпархією і, відповідно, контролю над місцевими храмами і монастирями. Таке рішення синод ПЦУ прийняв після проведення Філаретом "собору" для відновлення діяльності УПЦ Київського патріархату. Також ПЦУ виключила зі складу свого єпископату двох ієреїв, які приїхали 20 червня на "собор" Філарета з Росії.

Нагадаємо, що так званий "помісний собор" вже неіснуючої Української православної церкви Київського патріархату скасував рішення щодо ліквідації УПЦ КП і відмовився від томосу про автокефалію.

Детальніше про "гру" Філарета читайте в статті Катерини Щоткіної "Святіший камінгаут" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі