"Формулу Штайнмаєра" підтримують 18% опитаних українців, 23% проти

Поділитися
"Формулу Штайнмаєра" підтримують 18% опитаних українців, 23% проти © Прес-центр АТО/Facebook
Ініціатива врегульовує проведення місцевих виборів в ОРДЛО і подальше набрання чинності законом про особливий статус Донбасу.

Дві третини українців, опитаних Соціологічною групою "Рейтинг", не змогли оцінити підписану напередодні в Мінську "формулу Штайнмаєра". Ініціатива врегульовує проведення місцевих виборів після деокупації Донбасу Росією та подальше набрання чинності законом про особливий статус регіону.

Лише 18% опитаних підтримали цю "ініціативу мирного врегулювання", 23% висловилися проти.

Ідеї проведення виборів на окупованій території за будь-яких умов, амністії бойовиків російсько-терористичних військ і широкої автономії Донбасу, включно з правом на створення загонів народної міліції, мають відносно велику підтримку в східних регіонах країни. І серед виборців "Опозиційної платформи-За життя".

Ідеї введення в Донбас миротворчої місії ООН без участі в ній громадян РФ – у центральних і західних. Введення миротворців ООН з російським контингентом не має переважної підтримки в жодному з макрорегіонів.

Соціологічна група "Рейтинг"

Соціологічна група "Рейтинг"

Соціологічна група "Рейтинг"

Опитування проводилося серед 2000 респондентів методом face-to-face (особисте формалізоване інтерв'ю). Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%. Терміни проведення дослідження: 21-25 вересня 2019 року.

Увечері 1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив про те, що Тристороння контактна група погодила "формулу Штайнмайера" і розведення сил і засобів в районі. Вранці 2 жовтня в мережі опублікували листа з підписаною в Мінську формулою.

Жителям "сірої зони" Зеленський особисто гарантував безпеку. Він також анонсував розробку нового законопроєкту про "особливий статус" Донбасу з урахуванням "формули Штайнмаєра". Заяви Зеленського спровокували масові протести у Києві та інших українських містах

Ще 12 вересня президент Володимир Зеленський висловив готовність обговорювати "формулу Штайнмаєра" на майбутньому саміті "нормандської четвірки". Реалізації "формули" вимагає РФ – у Кремлі заявили, що наполягатимуть на "письмових гарантіях" напередодні та під час саміту. Проте 18 вересня українська делегація в ТКГ відмовилася підписувати запропонований росіянами варіант "формули Штайнмаєра".

Тим часом міністр закордонних справ Вадим Пристайко також запропонував провести місцеві вибори на всій території України, включно із окупованим Донбасом. Згодом Зеленський заявив про неможливість проведення виборів в ОРДЛО без виведення звідти російських військ.

Докладніше читайте в статті Тетяни Силіної "Формула вибору" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі